'MORAT ĆU POSKUPITI'

Video |Inspektori upali u frizerski salon Ivice: ‘Sad moram dokazati da sam zaokružio cijene na niže. To je, očito, isto prekršaj’

Idi na originalni članak

U tri dana su obavili više od 500 nadzora i utvrdili da su cijene neopravdano dizane u 15 do čak 30 posto slučajeva. Više u video prilogu!

Oglas

Nema županije u kojoj ne češljaju porezni inspektori tražeći lovce u mutnom, javlja Danas.hr RTL-a. U tri dana su obavili više od 500 nadzora i utvrdili da su cijene neopravdano dizane u 15 do čak 30 posto slučajeva.

Dvjesto dežurnih inspektora i dalje češlja kafiće, pekarnice, teretane, trgovine, parkinge – ukratko – sve gdje se vrti novac. Bili su i frizerskom salonu Ivice Zanettija koji je s papirima već došao nedaleko od zgrade inspektorata.

“Sad moram dokazati inspektoratu da sam zaokružio cijene na niže, a to je očito isto prekršaj. Morat ću poskupiti tih 2 i pol kune”, kaže predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba Ivica Zanetti.

Predsjednik Trgovaca HUP-a kaže da je činjenica da su svi inputi više-manje rasli, no promjena cijna nije se dogodila preko noći.

Do 20 eura skuplje

Građani s druge strane misle da je zaokruživanja bilo.

“Po velikoj nabavi, 15-20 eura bi sigurno moglo ići gore“, kazao je jedan građanin.

Inspekcija bi trebala izvijestiti jesu li cijene digli opravdano. Do sada su kazali da su u prva tri dana ove godine obavili 500 nadzora.

Također, kazali su da je bilo mnogo prekršaja koji se ne odnose na konverziju.

Zanetti pak smatra da su uslužne djelatnosti u Hrvatskoj podcijenjene. Trgovci najavljuju sastanak jer su dobavljači najavili poskupljenje cijena. Zbog nepoštene poslovne prakse, kazne mogu biti jako velike, prenosi Net.hr.

Exit mobile version