BORBA S KORONAVIRUSOM

Interes za cijepljenjem u Hrvatskoj pada; Hoćemo li dostići cilj od 50% cijepljenih do kraja lipnja?

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U Hrvatskoj je, prema službenim podacima, do jučer barem jednom dozom cijepljeno 38 posto odraslog stanovništva te je interes za cijepljenje polako počeo opadati.

Već sljedeći tjedan, kako procjenjuju stručnjaci, broj raspoloživih doza cjepiva mogao bi biti veći od broja zainteresiranih za cijepljenje, piše Jutarnji.

Brojevi na nacionalnoj razini jasno pokazuju da interes opada: iako je broj doza cjepiva koje stižu u Hrvatsku posljednjih nekoliko tjedana stabilan – oko 230.000 na tjednoj razini, broj cijepljenih prošli je tjedan značajno pao: u tjednu između 2. i 9. svibnja cijepljeno je oko 170.000 ljudi, broj novocijepljenih je u sljedeća dva tjedna pao na 160, pa na 140 tisuća ljudi, da bi se u proteklom tjednu gotovo prepolovio i stao na 90.000.

Premijer Plenković na današnjoj sjednici Vlade izjavio je kako je unatoč prognozama optimističan te kako je siguran da ćemo uspjeti u svom cilju.

Sljedeći bi tjedan, prema podacima HZJZ-a, u Hrvatsku trebalo stići čak 360.000 doza cjepiva, najviše Pfizera, no koliko je zainteresiranih za cijepljenje?

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari