Photo: Robert Anic/PIXSELL

Roditelji učenika koji su danima uzrokovali dramu pred krapinskom osnovnom školom zbog stava da njihov sin ne smije nositi masku, sada su ga prebacili u drugu školu.

Nakon neuspjelog višednevnog prosvjeda pred tom školom koji je završio sredinom prošlog mjeseca roditelji su tražili ispis 14-godišnjaka iz Osnovne škole Krapinske Toplice, a on je danas krenuo u 12 kilometara udaljenu školu u Velikom Trgovišću, doznaje Index.

Iako je prije dva tjedna između roditelja učenika i njihovog odvjetnika te škole i Centra za socijalnu skrb postignut dogovor da 14-godišnjak stavi masku na ulazu u školu i normalno se uključi u nastavu, to je trajalo samo jedan dan.

Sljedeći dan je dječak ušao bez maske, a kada mu je dežurni dao masku, zgužvao ju je i uz smiješak bacio u smeće, potvrdili su iz škole za spomenuti portal.

Ispada da učenik već mjesec dana ne pohađa nastavu, te da je u školi bio tek nekoliko dana od početka školske godine. U školi u koju je prebačen također se moraju nositi maske, a Centar za socijalnu skrb već je roditeljima dao upozorenje da su dijete dužni slati u školu, prenose Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari