NEVJEROJATNO

ISCURILA SNIMKA! HDZ-ov šef karantene za zaražene traži uplate na privatni račun, reagirala i policija

Foto: Facebook

Zadarski SDP-ovac Jure Zubčić objavio je audiosnimku na kojoj se čuje da muškarac govori drugom da novac za karantenski smještaj uplati na njegov privatni račun.

Zubčić kaže da je muškarac koji traži uplate vršitelj dužnosti ravnatelja Učeničkog doma Stipica Radoš, piše Index.

Na snimci se čuje muškarac koji je pitao podatke za uplatu. Rekao je da se ne može samo preko IBAN-a, jer se mora upisati kome se uplaćuje.

“Pa ja sam vam poslao, jesam li vam poslao na WhatsApp?” pitao je muškarac.

“Poslali ste IBAN, a ne naziv primatelja”, odgovorio mu je drugi.

“Stavite ‘Stipica Radoš’ samo”, kazao je prvi muškarac, a na pitanje je li to privatni račun, on je odgovorio da “ne možemo sad drugačije kad su oni svi na godišnjemu, o tome se radi”.

VIDEO DANA:

Zubčić: Pitanje je koliko je takvih naplata izvršeno

“Đački dom nudi smještaj samoizolacije, za što smo naplaćivali 250 kuna. Radi se o javnoj ustanovi, čiji je vlasnik Zadarska županija. Naime, nazvao me je jedan prijatelj i rekao da mu je jedna kolegica, koja je tu boravila kroz projekt jedne udruge, oboljela od korone. Ravnatelj doma mu je na WhatsApp poslao IBAN računa, a kad ga je pitao ime primatelja, saznao je da se radi o privatnom računu”, govori Zubčić.

“Pitanje je koliko je takvih naplata izvršeno. Možemo doći do izvoda računa Doma, ali ne i privatnoga. Zato sam prijavio policiji. Moj poznanik je razgovor zabilježio, što nije legalno, ali je viši javni interes”, pojasnio je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari