Islamska država prijeti novim napadima u Francuskoj i udarom na Bijelu kuću u Washingtonu

Ekstremistička skupina Islamska država (IS) prijeti novim napadima. U novoj, šestominutnoj video snimci IS se hvali nedavnim napadima u Parizu, ali prijeti i novima u Francuskoj, kao i napadom na Bijelu kuću u Washingtonu, prenosi Hina.

Dići ćemo je u zrak, kako što smo digli u zrak idole u našoj zemlji – poručuje na snimci jedan maskirani militant. Snimka je objavljena dan nakon što je IS objavio snimku s prizorima iz New Yorka kojom se sugeriraju napadi na taj američki grad.

Francuska i dalje traga za jednim teroristom koji je sudjelovao u nedavnim napadima u Parizu u kojima je poginulo 129 ljudi.

Zbog sumnjive ženske torbe, ostavljene na ulazu u zgradu koja se nalazi tik uz francusko Veleposlanstvo u Zagrebu u četvrtak navečer policija je blokirala cijelo područje. Nakon protueksplozivnog pregleda pokazalo se da torbica ne sadrži nikakve opasne predmete. Nakon 30-tak minuta promet je tim dijelom grada normaliziran.

Na zahtjev Francuske danas se u Bruxellesu održava izvanredni sastanak Vijeća za pravosuđe i unutarnje poslove Europske unije.

Naime, Francuski premijer Manuel Valls pozvao je Europsku uniju da preuzme odgovornost za kontrolu granice, jer će u suprotnome cijela schengenska zona biti u opasnosti. Neki od osumnjičenih za napade u Parizu iskoristili su izbjegličku krizu u Europi kako bi se neopaženo uvukli u zemlju, izjavio je francuski premijer.

Jučer je odlučeno da će “Balkanskom rutom” moći prolaziti samo oni koji bježe s ratnog područja. Naime, nakon što je Slovenija odlučila vratiti 162 osobe u Hrvatsku jer ne dolaze iz ratom zahvaćenih zemalja. Hrvatska ih nije pristala prihvatiti, pa je odlučeno da takve migrante više neće propuštati. Iste su mjere poduzele Srbija i Makedonija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari