Ispovijest žene koja je doživjela potres na ‘Rebru’: ‘Trčali smo s klincima niz stepenice pune žbuke i pločica’

FOTO: RTL

Velika šteta nastala je u zagrebačkim bolnicama gdje su se urušili stropovi, popucali zidovi

Niz od šest potresa u nedjelju je zatresao Zagreb koji je pretrpio najveću štetu.Bilo je to buđenje kao iz najgore noćne more. Najjači potres bio je 5.5 stupnja po Richteru, dok su dva slabija bila 5.1 te 3.7 stupnja po Richteru.

RTL-u se javila čitateljica koja je u vrijeme potresa bila u KBC-u Zagreb gdje boravi već mjesec dana s djetetom. Opisala im je kako je to sve tamo izgledalo.

“Rebro je poprilično popucalo i nastradalo. Trčali smo s klincima u naručju (pedijatrija je na zadnjem 4. katu) niz stepenice pune žbuke i pločica. Ja sam na sreću uzela zimsku jaknu i tenicice i brzo mu dala terapiju bez koje bi opet imao napadaje. Dok smo bili na parkingu zvala sam tatu da dođe sa svim lijekovima jer sam pretpostavila da ne smijemo više ulazit u zgradu.

Kako je počeo snijeg padati sestre su nas raspodjelile po autima. Najgore je od svih, malim anđelima s onkologije koji su skupljeni i poslagani na par kreveta koje su sestre dovukle. Sad smo kod bake u Španskom na prvom katu. Imamo sve lijekove”, rekla je čitateljica za Vijesti.hr.

Najgore je prošao centar Zagreba, a dijelovi grada ostali su bez struje i vode. Velika šteta nastala je u zagrebačkim bolnicama gdje su se urušili stropovi, popucali zidovi, a pacijenti su u panici trčali na ulicu.

Ispred Petrove bolnice nakon potresa izašle su rodilje i osoblje s bebama. Navodno se zbog nastale štete cijela bolnica evakuira.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari