'RAZVUKLI' IH I PO KONTINENTU

Video | Istarska županija ‘mami’ liječnike plakatima i tvrde: ‘Urodit će plodom’

Osmišljen je set mjera kojima će se potencijalne nove radnike privući i zadržati, a one među ostalim uključuju i sufinanciranje troškova stanovanja, jednokratnu naknadu za kupnju stana i financijski bonus dobrodošlice

Istra se na neobičan način odlučila uhvatiti u koštac s nedostatkom radnika u zdravstvu. Iz županije su postavili jumbo plakate diljem zemlje, s kojih mladi i nasmiješeni ljudi pozivaju na dolazak i ostanak u Istri.

Osmišljen je set mjera kojima će se potencijalne nove radnike privući i zadržati, a one među ostalim uključuju i sufinanciranje troškova stanovanja, jednokratnu naknadu za kupnju stana i financijski bonus dobrodošlice.

“Mjera je prvenstveno usmjerena na zadržavanje postojećeg kadra stoga su plakati postavljeni u Istri. Osim toga, postavili smo ih u 20 gradova od Karlovca do Vukovara jer želimo privući kadar u Istru. Reakcije su pozitivne, prvenstveno na društvenim mrežama i vjerujem da će uroditi plodom jer je prvih pet mjera teško više od milijun i pol eura”, rekao je istarski župan Boris Miletić, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari