PRIPAZITE NA DJECU

Istarski pedijatar upozorava: ‘Kod djece su se počeli javljati i ovi simptomi koronavirusa. Pregledajte im kožu’

Ilustracija : Marijan Susenj/PIXSELL

Uz uobičajene simptome koji počinju uglavnom probavnim smetnjama i povišenom temperaturom, javljaju se i promjene na koži

Aleksandar Stojanović, ravnatelj istarskog Zavoda za javno zdravstvo, ističe da je u Istarskoj županiji situacija s koronom i dalje bolja nego u nekim drugim županijama, no može se lako zakomplicirati.

Međutim, dodao je da se u posljednje vrijeme kod djece, uz uobičajene simptome koji počinju uglavnom probavnim smetnjama i povišenom temperaturom, javljaju i promjene na koži u obliku očitih osipa na tijelu, piše Glas Istre.

“Taj osip kod nekih može biti manje, a kod nekih više izražen. Kod odraslih se među prvim simptomima javljaju dosta jake glavobolje i bolovi u cijelom tijelu, uz gubitak njuha i okusa, povišenu temperaturu i također još uvijek probavne smetnje. To su neke indikacije kod kojih bi svakako trebalo posumnjati na zarazu novim koronavirusom, ostati kod kuće i javiti se obiteljskom liječniku”, poručio je Stojanović. (vijesti.hr)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari