Na sajmu sudjeluje stotinjak izlagača. Više u video prilogu
Proizvođači kobasica, kulena, pancete i ostalih tradicionalnih suhomesnatih proizvoda iz Hrvatske i regije na jednom su mjestu – na najvećem sajmu u Europi, u Svetom Petru u šumi.
Proizvodi stotinjak izlagača se ocjenjuju, a ono najbitnije degustiraju i prodaju. Tradicija je na cijeni, pokazuje ovaj sajam iz godine u godinu, donosi RTL.
VIDEO – Od začina do sušenja, kako do slasne istarske kobasice? Hrvatski šampion otkrio: ‘Tajna je u…’
Proizvođači kobasica, kulena, pancete i ostalih tradicionalnih suhomesnatih proizvoda iz Hrvatske i regije na jednom su mjestu. Ekipa RTL-a posjetila je sajam “S kobasicom u EU” koji traje u Svetom Petru u Šumi gdje su razgovarali sa šampionom u izradi istarske kobasice Milanom Udovičićem i načelnikom općine Sveti Petar u šumi Mariom Bratulićem.
Više pogledajte u videu:
“Do tajne treba puno raditi. Iskustvo je jako bitno, godinama sam u tome i dobivam šampionske nagrade. Tajna je najviše u sirovini. Mora biti kvalitetno zrela svinja, svježa sirovina i od nje onda uz pomoć kvalitetnih začina, klasičnih – sol, papar, češnjak i kuhano vino, nadjenemo svinjsko crijevo i stavimo na sušenje. Sušenje treba biti postepeno i kvalitetno. Što je ono duže, to je konačni proizvod kvalitetniji”, otkrio je Udovičić.