TRADICIJA NA CIJENI

Video | Istarski raj za nepce! Pogledajte kako nastaju savršene hrvatske kobasice, pancete i kulen

Na sajmu sudjeluje stotinjak izlagača. Više u video prilogu

Proizvođači kobasica, kulena, pancete i ostalih tradicionalnih suhomesnatih proizvoda iz Hrvatske i regije na jednom su mjestu – na najvećem sajmu u Europi, u Svetom Petru u šumi.

Proizvodi stotinjak izlagača se ocjenjuju, a ono najbitnije degustiraju i prodaju. Tradicija je na cijeni, pokazuje ovaj sajam iz godine u godinu, donosi RTL.

VIDEO – Od začina do sušenja, kako do slasne istarske kobasice? Hrvatski šampion otkrio: ‘Tajna je u…’

Proizvođači kobasica, kulena, pancete i ostalih tradicionalnih suhomesnatih proizvoda iz Hrvatske i regije na jednom su mjestu. Ekipa RTL-a posjetila je sajam “S kobasicom u EU” koji traje u Svetom Petru u Šumi gdje su razgovarali sa šampionom u izradi istarske kobasice Milanom Udovičićem i načelnikom općine Sveti Petar u šumi Mariom Bratulićem.

Više pogledajte u videu:

“Do tajne treba puno raditi. Iskustvo je jako bitno, godinama sam u tome i dobivam šampionske nagrade. Tajna je najviše u sirovini. Mora biti kvalitetno zrela svinja, svježa sirovina i od nje onda uz pomoć kvalitetnih začina, klasičnih – sol, papar, češnjak i kuhano vino, nadjenemo svinjsko crijevo i stavimo na sušenje. Sušenje treba biti postepeno i kvalitetno. Što je ono duže, to je konačni proizvod kvalitetniji”, otkrio je Udovičić.

Iz naše mreže
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari