OSOBNE, VOZAČKE, PUTOVNICE...

Istekli su vam dokumenti? Imate 30 dana za izradu novih. Vlada proglasila kraj pandemije

Photo: Neva Zganec/PIXSELL

Građanima se savjetuje da za podnošenje zahtjeva za zamjene isteklih osobnih iskaznica koriste uslugu rezerviranja čekanja putem mobilne aplikacije eRedomat, a moguće je aktivirati i elektroničku osobnu iskaznicu eOI putem koje se može podnijeti zahtjev za izdavanje putovnice i vozačke dozvole elektroničkim putem

Vlada bi danas na prijedlog Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo trebala objaviti kraj epidemije koronavirusa.

Kada je proglašena epidemija koronavirusa u veljači 2020., svi dokumenti koji su istekli i dalje su ostali valjani 30 dana nakon što se proglasila epidemija, no građani nisu morali izrađivati dokumente koji su istekli.

Tako su osobne, vozačke dozvole, putovnice i oružni listovi i dalje mogli biti korišteni ako im je rok istekao za vrijeme trajanja epidemije i smatrali su se valjanim unutar Republike Hrvatske.

Sada, kada će Vlada objaviti kraj epidemije, potrebno je u roku 30 dana podići nove dokumente.

“Dakle, kada se u Republici Hrvatskoj proglasi prestanak epidemije, građani će svoje istekle isprave morati zamijeniti novima u roku od 30 dana, odnosno u tom roku će morati podnijeti zahtjev za izdavanje novih isprava”, poručili su iz policije.

Građanima se savjetuje da za podnošenje zahtjeva za zamjene isteklih osobnih iskaznica koriste uslugu rezerviranja čekanja putem mobilne aplikacije eRedomat, a moguće je aktivirati i elektroničku osobnu iskaznicu eOI putem koje se može podnijeti zahtjev za izdavanje putovnice i vozačke dozvole elektroničkim putem, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari