POZITIVAN TREND

Istra bilježi četvrti dan bez novoboljelih!

Idi na originalni članak
FOTO: Duško Marušić/Ilustracija

U Istri je u ponedjeljak nastavljen pozitivan trend vezan uz širenje koronavirusa, jer u županiji već četvrti dan zaredom ne bilježe nijednu novozaraženu osobu – negativnima se pokazalo svih 12 uzoraka koji su na analizu poslani klinici za infektologiju u Zagrebu.

Oglas

Iz županijskog Stožera za civilnu zaštitu ističu i da je u međuvremenu još jedna osoba izliječena, što čini ukupno 31 izliječenog u županiji.

Od početka epidemije u Istri su ukupno zaražene 82 osobe, od kojih je dosad 37 posto izliječenih.

“Analizirajući taj podatak vjerujem da su mjere kontinuiranog zdravstvenog nadzora doprinijele da u Istri imamo tako visoki postotak blagih kliničkih slučajeva i relativno brzo izlječenje. Od 82 zaraženih samo je troje završilo na respiratoru”, istaknula je ravnateljica pulske Opće bolnice Irena Hrstić.

Zadovoljstvo što Istra trenutno bilježi dobar trend i stabilniji duži period bez novoboljelih osoba izrazio je i ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Aleksandar Stojanović.

No, naglasio je kako je ta stabilnost relativno krhka jer na nju utječe nekoliko faktora, od velikog broja osoba u samoizolaciji do osoba koji dolaze u Istru.

Stojanović je naveo kako je do danas u Istri analizirano 930 briseva, a pod mjerama samoizolacije je 986 osoba.

“Trenutno imamo jednu stabilnu situaciju koja je rezultat mjera koje su provedene unazad desetak dana. Ono što smo radili i kako smo se ponašali za vrijeme uskrsnih blagdana doznat ćemo za u idućih desetak dana”, istaknuo je.

Napomenuo je kako se Istra u ovo doba epidemije “ne može promatrati kao izolirano područje”, te je izuzetno važnim ocijenio da i bliže okruženje postigne tu stabilnost kao preduvjet za normalizaciju svih uvjeta života na ovom području.

Hina

Exit mobile version