POZITIVAN TREND

Istra bilježi četvrti dan bez novoboljelih!

FOTO: Duško Marušić/Ilustracija

U Istri je u ponedjeljak nastavljen pozitivan trend vezan uz širenje koronavirusa, jer u županiji već četvrti dan zaredom ne bilježe nijednu novozaraženu osobu – negativnima se pokazalo svih 12 uzoraka koji su na analizu poslani klinici za infektologiju u Zagrebu.

Iz županijskog Stožera za civilnu zaštitu ističu i da je u međuvremenu još jedna osoba izliječena, što čini ukupno 31 izliječenog u županiji.

Od početka epidemije u Istri su ukupno zaražene 82 osobe, od kojih je dosad 37 posto izliječenih.

“Analizirajući taj podatak vjerujem da su mjere kontinuiranog zdravstvenog nadzora doprinijele da u Istri imamo tako visoki postotak blagih kliničkih slučajeva i relativno brzo izlječenje. Od 82 zaraženih samo je troje završilo na respiratoru”, istaknula je ravnateljica pulske Opće bolnice Irena Hrstić.

Zadovoljstvo što Istra trenutno bilježi dobar trend i stabilniji duži period bez novoboljelih osoba izrazio je i ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Aleksandar Stojanović.

No, naglasio je kako je ta stabilnost relativno krhka jer na nju utječe nekoliko faktora, od velikog broja osoba u samoizolaciji do osoba koji dolaze u Istru.

Stojanović je naveo kako je do danas u Istri analizirano 930 briseva, a pod mjerama samoizolacije je 986 osoba.

“Trenutno imamo jednu stabilnu situaciju koja je rezultat mjera koje su provedene unazad desetak dana. Ono što smo radili i kako smo se ponašali za vrijeme uskrsnih blagdana doznat ćemo za u idućih desetak dana”, istaknuo je.

Napomenuo je kako se Istra u ovo doba epidemije “ne može promatrati kao izolirano područje”, te je izuzetno važnim ocijenio da i bliže okruženje postigne tu stabilnost kao preduvjet za normalizaciju svih uvjeta života na ovom području.

Hina

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari