NESTAO U ZAGREBU

Video | Ivan nikad nije stigao na posao. Prošlo je 6 dana, njegova majka je slomljena: ‘Gledam svaki crveni auto…’

Obitelj kaže da ih nitko iz policije nije kontaktirao, nisu uzeli njegov mobitel niti laptop, razgovarali s nikim poznatim… Tek nakon novinarskog upita, došli su po mobitel. Obitelj je očajna jer je Ivan nestao bez traga

Prije tjedan dana otišao je na posao no ondje nikad nije stigao.

Ivan Mihoci (43) iz Zagreba nestao je bez traga. Njegova obitelj od prošlog četvrtka proživljava agoniju.

Prijavili su nestanak, no nitko ih nije kontaktirao, sve do danas. Dočekala nas je Ivanova majka Đurđica u suzama, izvještava Ružica Đukić za Danas.hr.

“Ja sam ga išla jedno jutro tražiti. Sjela u auto i išla, svaki crveni auto gledate, stanete… Dal’ ćete vidjeti…”, govori nam ova majka koja traži sina.

Drugog izbora nema – jedino plakati i tumarati ulicama nadajući se da će negdje ugledati njegove oči.

Marko je brat nestalog Ivana i kaže, nema dojam da ga itko od nadležnih traži: “Tražiš pomoć od službenih organa koji imaju i doseg, možda i pristup informacijama, ali sad baš tjedan dana? Pa Bože moj, nisam ja prijavio nestanak kanarinca.”

Kažu, razumiju da policija ima puno posla, ali ipak zaboli još jače kad vide kako se traže neki drugi nestali.

Nitko nije došao po Ivanov mobitel koji je tog dana ostavio u stanu, po njegov laptop, nitko nije razgovarao s njegovom djevojkom ni s kolegama s posla.

“U ponedjeljak sam poslao mail na tri službene MUP-ove adrese da vidim jesu pokrenuli kakve radnje u svrhu njegovog pronalaska. Ja još nisam dobio odgovor 48 sati kasnije”, govori Marko.

Ivanova obitelj pita se i jesu li pregledane kamere jer zna se, gotovo u minutu, kad je napustio stan.

“Pa nisi u zemlju propao”, govori nam majka.

Odvezao se u crvenom automobilu marke Dodge Caliber koji je njegova majka, prije 14 godina, osvojila na nagradnoj igri. Pitaju se i je li nakon te srijede dizao novac. Sve to pomoglo bi im u odgovoru na jedino što ih sada zanima.

“Nadam se da je živ, nadam se”, ponavlja nam.

“Ljudi nas pitaju je li imao dugove. Mi imamo izvadak iz banke njegove kako mu svaki mjesec dolazi – on ima novaca na računu”, govori brat Marko.

Zvonko ga je zadnji put vidio živog. Pitali smo kako je izgledao tog dana Ivan. “Išao je sa psom vani kak’ je išao stalno i vratio se i onda znate ono, jedete… Sve uobičajeno. Nejasno nam je.”

Zagrebačkoj policiji jutros smo poslali upit što se poduzelo po pitanju nestanka Ivana Mihocija. Odgovor još nismo dobili, ali su ipak poslijepodne dva inspektora došla i uzela telefon te laptop na vještačenje.

Šesti dan nakon prijave nestanka. Ivanu obitelj, ako ih čuje, brat poručuje: “Ivane, znaš da te volimo, brat si mi. Na rubu smo.”

Majka također kaže: “Vrati se, sine. Vrati se ako nas vidiš. Ako vidiš ovu reportažu molim te vrati se ili nam se bar javi. Nešto.”

“I Tara te čeka”, rekao je shrvani otac, izvještava Ružica Đukić za Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari