IVAN VRDOLJAK IZ RIJEKE PORUČIO VLADAJUĆIMA: „Radite svoj posao i čuvajte zemlju braneći Ustav i zakone“

„Ako šutimo na slučajeve poput Mirjane Rakić, Ante Tomića, Renea Bitorajca, samo je pitanje dana kada će doći po nas, istaknuo je predsjednik HNS-a

Predsjednik HNS-a i saborski zastupnik Ivan Vrdoljak u utorak je sa suradnicima obišao županijske organizacije HNS-a. No bila je to prilika i da prokomentira aktualna događanja na poličkoj sceni, uključujući obraćanje naciji hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Još jednom je izrazio zabrinutost HNS-a i upozorio na dva ozbiljna problema u hrvatskom društvu – jačanje ekstremizama i dovođenje u pitanje sekularnosti države.

Predsjednik HNS-a iz Rijeke je izvršnoj vlasti poručio: – „Izvršna vlast mora početi vladati i reagirati, posebno na ekstremne pojave u hrvatskom društvu. Nisu dovoljne deklarativne poruke, nemojte podcjenjivati inteligenciju hrvatskih građana. Imate vlast u rukama, poštuje zakone i Ustav, pokrenite istrage i kažnjavajte one koji krše zakon“.

Vrdoljak se s konferencije u Rijeci u sklopu obilaska županijskih organizacija HNS-a posebno osvrnuo na prijetnje javnim osobama: – Ne smijemo šutjeti. Ako šutimo na slučajeve poput Mirjane Rakić, Ante Tomića, Renea Bitorajca, samo je pitanje dana kada će doći po nas, a onda neće biti nikoga da nas brani. Ni predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, ni predsjednik Vlade Tihomir Orešković, ni potpredsjednici Tomislav Karamarko i Božo Petrov u opisu svog posla nemaju praštanje. U opisu posla imaju poštivanje i provođenje hrvatskih zakona i Ustava, a zakon kaže da se na govor mržnje i netrpeljivost odgovara istragom. Neka počnu raditi svoj posao, jer je nužno spasiti hrvatske građane od ovakvog poniženja i u Hrvatskoj i u međunarodnoj zajednici. Moramo zaštititi građane, prvenstveno mlade, od suštinskih laži, obmana i veličanja zla“, rekao je Vrdoljak.

Govoreći o obilasku HNS-ovih organizacija, Vrdoljak je podsjetio da je HNS odmah nakon izbornog Sabora krenuo na teren i službeno otvorio kampanju za lokalne izbore.

„Od kolega na terenu želimo čuti specifičnosti i pomoći im, kako bi se, što je moguće bolje, organizirali za lokalne izbore. Kada sve sublimiramo, sa svim županijskim organizacijama, imat ćemo pravu sliku i snage HNS-a, ali i, najvažnije, pravu sliku problema građana u svakom dijelu Hrvatske“, zaključio je predsjednik HNS-a.

Ocijenio je i kako je HNS Primorsko-goranske županije dokaz da postoje dijelovi Hrvatske koji mogu voditi ozbiljnu politiku i donijeti ozbiljan rezultat hrvatskim građanima.

„Od 36 jedinica lokalne samouprave Primorsko-goranske županije, HDZ sudjeluje u vlasti u njih 11, SDP u njih 16, a HNS u njih 14. To je vrlo jasna poruka o tome koja je pozicija HNS-a i snaga HNS-a u Primorsko-goranskoj županiji“, poručio je predsjednik HNS-a Primorsko-goranske županije i dožupan primorsko-goranski Marko Boras Mandić.

Rekao je kako je Županijska organizacija počela razgovore sa svojim podružnicama, kako bi dobila sliku s terena i analizirala napravljeno u posljednje tri godine.

„Želimo analizirati koji projekti su realizirani, a koji se tek trebaju realizirati. I, naravno, želimo vidjeti u kojem obliku za godinu dana izaći na izbore, tko su nam politički partneri i koje su poruke s kojima želimo izaći pred birače“, rekao je Boras Mandić te podsjetio da je tradicionalni partner primorsko-goranskog HNS-a SDP, a to opredjeljenje bit će smjer i 2017. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari