PRAVDA NA HRVATSKI NAČIN

Ivo Sanader više nije u Remetincu. Premješten je u zatvor poluotvorenog tipa, tamo je i Tomo Horvatinčić

Idi na originalni članak
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

U poluotvorenom dijelu kaznionice kaznu služe uglavnom osuđenici za djela iz gospodarskog i imovinskog kriminaliteta

Oglas

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader više se ne nalazi u Remetincu. Kako doznaje Jutarnji list, on svoju kaznu zatvora od ponedjeljka izdržava u kaznionici poluotvorenog tipa Lipovica-Popovača. Razlog premještaja nije poznat, no izgleda da će Sanaderu, kada je riječ o uvjetima, biti bolje nego u popunjenom Remetincu. U sobi je s još pet zatvorenika.

Dok Sanader ima “cimere”, Tomo Horvatinčić je sam u sobi, a u istu je kaznionicu polovicom ove godine stigao i bivši voditelj Službe organiziranog kriminala zagrebačke policije Željko Dolački. Kaznionica u Lipovici-Popovači je prema stupnju sigurnosti i ograničenju slobode kretanja zatvorenika kaznionica poluotvorenog tipa, s ustrojenim otvorenim odjelom – Voćnjak u mjestu Mala Ludina koji je udaljen oko osam kilometara od Kaznionice.

Tamo stižu punoljetni muškarci osuđeni na kaznu dulju od šest mjeseci, a nedavno je uređen i zatvoreni odjel. Sa zatvorenicima s tog odjela Sanader neće imati doticaja. U poluotvorenom dijelu kaznionice kaznu služe uglavnom osuđenici za djela iz gospodarskog i imovinskog kriminaliteta. Tomo Horvatinčić je tako čak tri puta odvožen na rehabilitaciju u Krapinske Toplice.

Podsjetimo, Ivo Sanader bi u zatvoru trebao ostati do svoje 80. godine ako mu sud ne dopusti prijevremeni otpust, a Nacional je objavio kako je to upravo ono što odvjetnici bivšem premijera planiraju zatražiti, prenosi Net.hr.

Exit mobile version