PRAVDA NA HRVATSKI NAČIN

Ivo Sanader više nije u Remetincu. Premješten je u zatvor poluotvorenog tipa, tamo je i Tomo Horvatinčić

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

U poluotvorenom dijelu kaznionice kaznu služe uglavnom osuđenici za djela iz gospodarskog i imovinskog kriminaliteta

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader više se ne nalazi u Remetincu. Kako doznaje Jutarnji list, on svoju kaznu zatvora od ponedjeljka izdržava u kaznionici poluotvorenog tipa Lipovica-Popovača. Razlog premještaja nije poznat, no izgleda da će Sanaderu, kada je riječ o uvjetima, biti bolje nego u popunjenom Remetincu. U sobi je s još pet zatvorenika.

Dok Sanader ima “cimere”, Tomo Horvatinčić je sam u sobi, a u istu je kaznionicu polovicom ove godine stigao i bivši voditelj Službe organiziranog kriminala zagrebačke policije Željko Dolački. Kaznionica u Lipovici-Popovači je prema stupnju sigurnosti i ograničenju slobode kretanja zatvorenika kaznionica poluotvorenog tipa, s ustrojenim otvorenim odjelom – Voćnjak u mjestu Mala Ludina koji je udaljen oko osam kilometara od Kaznionice.

Tamo stižu punoljetni muškarci osuđeni na kaznu dulju od šest mjeseci, a nedavno je uređen i zatvoreni odjel. Sa zatvorenicima s tog odjela Sanader neće imati doticaja. U poluotvorenom dijelu kaznionice kaznu služe uglavnom osuđenici za djela iz gospodarskog i imovinskog kriminaliteta. Tomo Horvatinčić je tako čak tri puta odvožen na rehabilitaciju u Krapinske Toplice.

Podsjetimo, Ivo Sanader bi u zatvoru trebao ostati do svoje 80. godine ako mu sud ne dopusti prijevremeni otpust, a Nacional je objavio kako je to upravo ono što odvjetnici bivšem premijera planiraju zatražiti, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari