'KRITIČNO JE'

Iz bolnice otkrili stanje mladića u čijem je premlaćivanju sudjelovao sin šefa policije

Foto: RTL

Nakon što je mladić prebačen u splitsku bolnicu gdje je utvrđeno da ima frakturu lubanje i nagnječenje mozga te je hitno operiran, policija je pokrenula istragu

Liječnik iz Kliničkog bolničkog centra Split otkrio je detalje o stanju mladića pretučenog ispred splitskog noćnog kluba Velvet. U premlaćivanju je sudjelovao i 17-godišnji sin sada već bivšeg načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodana Marendića, koji je zbog toga podnio ostavku, piše Danas.hr.

“U noći s petka na subotu zaprimili smo 23 pacijenta s teškim ozljedama glave i mozga. Pacijent je bio bez svijesti te smo išli hitno u neurokiruršku dvoranu gdje mu je postavljen monitoring za intrakranijalno praćenje tlaka. Nakon toga je nastavljeno intenzivno liječenje, pacijent je još uvijek u životnoj opasnosti.

Kritično je stanje, trenutno smo u situaciji kada pokušavamo što bolje kontrolirati ozljedu koja je nastala. Radi se o naticanju mozga i prisutno je i intrakranijalno krvarenje. Najprije moramo ograničiti štetu koja je nastala, a zatim ćemo krenuti u drugu fazu kada ćemo moći procijeniti kakve je to kliničke posljedice ostavilo na život mladog čovjeka. To je ozljeda koja nas trenutno najviše brine. Činimo sve kako bi ovladali tom situacijom i kako bismo mogli prijeći u sljedeću fazu liječenja.

Kod ozljeda glave, svaka je individualna, svaka nosi svoju problematiku. U ovoj fazi davati neke prognoze nije moguće”, kazao je Josip Krnić, Pročelnik objedinjenog hitnog bolničkog prijema KBC-a Split.

Marendićev sin bio jedan od petorice napadača koji su u subotu u ranim satima teško ozlijedili 23-godišnjaka ispred noćnog kluba Velvet u Splitu. Nakon što je mladić prebačen u splitsku bolnicu gdje je utvrđeno da ima frakturu lubanje i nagnječenje mozga te je hitno operiran, policija je pokrenula istragu te je tijekom nje, doznaje se, utvrđeno da se petero momaka sukobilo s žrtvom unutar kluba, a kada su ih redari izbacili van, nastavili su se tući vani na ulici, piše Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari