GRAĐANI 'DONIRALI' MUP-U

IZ DONACIJA: Više od 11 milijuna kuna iz Vladinog računa za borbu protiv koronavirusa išlo je – policiji

Ilustracija (Riportal)

Zanimljivo je da je iznos koji je Vlada namijenila policiji gotovo jednak onome koji je uplaćen svim bolnicama zajedno

Iz Vladinog donatorskog računa “Hrvatska protiv koronavirusa”, najviše novaca, više od 11 milijuna kuna, dobilo je Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP), što je iznos ekvivalentan onome koji su od Vlade dobile sve bolnice zajedno, piše Index.hr.

Mogućnost izravnih donacija bolnicama

S obzirom na veliku materijalnu štetu koju je sa sobom donio potres koji je u ožujku pogodio Zagreb, Vlada je otvorila račun na koji se moglo uplaćivati za one najpogođenije u potresu.

Osim toga, otvoren je i račun “Hrvatska protiv koronavirusa” gdje su se skupljale donacije za borbu protiv pandemije.

Na taj je račun uplaćeno više od 26 milijuna kuna, s time da je dio bio namijenjen izravno bolnicama. U izravnim uplatama najviše je dobio KBC Split, čak 1,5 milijuna kuna, a na taj su način novac dobile i KB Dubrava, Klinika za infektivne bolest dr. Fran Mihaljević te Klinika za dječje bolesti.

Najviše policiji za zaštitnu opremu

Novac koji nije bio izravno namijenjen pojedinoj bolnici, rasporedila je Vlada, a zanimljivo je da je najveći iznos uplaćen ni više ni manje nego policiji.

Ministarstvu unutarnjih poslova dodijeljeno je 11,6 milijuna kuna, a predviđeno je da policija njime kupi zaštitnu i ostalu opremu poput sredstava za dezinfekciju, rukavica, zaštitnih maski, ali i kapuljača, štitnika za podlaktice i navlaka za madrace.

Time je policija dobila novac gotovo kao i sve bolnice zajedno. Kako su iz Ministarstva financija komentirali za Index.hr, ostatak od uplata s računa “Hrvatska protiv koronavirusa”, malo više od milijun kuna, isplatit će se “naknadno u skladu s potrebama proračunskih korisnika”.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari