ŠPICA SEZONE

IZ HAC-a: ‘Ovaj vikend bismo mogli dostići brojke od lani, a idućih dana možda ih i prestići’

Idi na originalni članak
Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Kolovoz na hrvatskim prometnicama gotovo da bi mogao zavarati da epidemija koronavirusa nije u tijeku

Oglas

Više u VIDEOPRILOGU:

Da je turistička sezona znatno bolja od očekivane, vidi se i na prometnicama na kojima su već gužve i kolone, a kakvo je trenutačno stanje na ulazu na autocestu u Lučkom provjerio je RTL-ov reporter Boris Mišević u razgovoru s Pericom Šiljegom iz Sektora za naplatu cestarine u HAC-u.

”Podaci do 17 sati danas pokazuju da je na autocestu ušlo već više od 27.000 vozila, a na isti petak lani do 17 sati ušlo je 28.000 vozila. Ti nam podaci realno daju nadu očekivati da će ovaj vikend dostići brojke od prošlogodišnjeg vikenda”, kazao je Šiljeg dodavši da bi ako se takav trend nastavi ovogodišnji vikend mogao biti i jači nego lanjski.

Govoreći o dva prošla tjedna kazao je da u HAC-u bilježe porast prometa na razini oko 8,4 posto, a više od 10 posto na svim dionicama autoceste otpada na osobna vozila turista koji dolaze u hrvatske destinacije: ”I realno je očekivati da ovo bude jedan od vikenda na koji smo navikli gledati kao u dosadašnjim godinama”.

”Vrhunac planiramo do sredine kolovoza, ali s obzirom na kompletnu situaciju s obzirom na koronavirus zadovoljni smo postignutim”, istaknuo je Šiljeg.

Što se tiče putovanja, savjetovao je da na put kreću u kasnim poslijepodnevnim satima ako putuju vikendom, a najbolje je da putuju danima u radnom tjednu.

Vijesti.hr

Exit mobile version