HOCHKEIL

Iz japanki u pancerice! Austrijsko skijalište otvorilo sezonu: ‘Ljudi su oduševljeni…’

Foto: Facebook

‘Početak sezone sredinom rujna, fantastično!’ raduju se. Svi su svjesni da veselje neće dugo trajati

Dok se nizine istočne Austrije bore s razornim poplavama izazvanim ogromnim količinama kiše, alpski je svijet primio golemu pošiljku snijega. Snijega je toliko da je zimski sportski centar Hochkeil zasukao rukave i pripremio skijašku stazu koju su odmah preplavili oduševljeni ljubitelji bijelih staza, pišu 24ur.

“Početak sezone sredinom rujna, fantastično!” raduju se. Svi su svjesni da veselje neće dugo trajati.

“Znamo da vjerojatno neće dugo trajati. Ali s druge strane, zašto svejedno ne pokrenuti strojeve, to je prekrasno”, složili su se operateri skijališta Hochkeil, koje spada u područje Hochköniga u Salzburgu. Preko novonapadlog snijega poslali su ratrak i uredili skijašku stazu.

Foto: Hochkeil – Naturschneegebiet & Freizeitberg

“Da, istina je! Danas smo zapravo pokrenuli žičaru Arthurhaus, koja će biti otvorena i sutra od pola jedanaest”, napisali su u nedjelju u objavi na Facebooku u kojoj je, kao i mnogima, priložena i snimka punog skijališta ne vjerujem da je stvarno počela skijaška sezona.

Skijalište se nalazi na 1.782 metra nadmorske visine, a meteorolozi očekuju da će se snijeg zadržati još nekoliko dana. Upravitelji skijališta nadaju se da će se skijati barem do nedjelje, prenosi Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari