IZBJEGLICE U HRVATSKOJ: Oko 5 tisuća izbjeglica ušlo preko Tovarnika

U protekla 24 sata na području Tovarnika, na granici između Hrvatske i Srbije ušlo je oko pet tisuća migranata, od kojih je u velikom valu čak tri tisuće iz Srbije u Hrvatsku ušlo noćas oko 3 sata, potvrdio je u četvrtak Hini glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Domagoj Džigumović.

Vlak koji je iz Tovarnika prevozio oko 800 migranata i izbjeglica, stigao je u Dugo Selo u četvrtak oko 5,05 sati, a nakon što završi transfer izbjeglica prema Prihvatnom centru Ježevo, vlak kreće prema Glavnom kolodvoru Zagreb, odakle će se vratiti u Tovarnik, izvijestili su iz Hrvatskih željeznica.

Hrvatski ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je u srijedu navečer u Tovarniku da hrvatska policija ima potpunu kontrolu nad hrvatskom granicom, ali ukoliko migranti nastave pristizati u većem broju Hrvatska će morati razmisliti o posve drugačijem ponašanju.

Slovenska ministrica unutarnjih poslova Vesna Györkös Žnidar izjavila je u srijedu da je sada teško predvidjeti kada bi migranti koji su ušli u Hrvatsku mogli pojaviti na granici sa Slovenijom, i protiv je toga da se organiziraju koridori kroz Hrvatsku i Sloveniju kojima bi migranti išli prema svom željenom cilju Austriji i Njemačkoj.

U Austriju je tijekom noći na četvrtak ušlo tek nekoliko izbjeglica i stanje na granicama je mirno, prenosi austrijska novinska agencija APA.

Izbjeglice koji su poslije sukoba pri prelasku granice u srijedu s mađarskom policijom ostali u toj zemlji vraćeni su tijekom noći u Srbiju gde su se ponovo spojili sa svojim obiteljima, prenio je u četvrtak ujutro Tanjug pozivajući se na srbijanskog ministra Aleksandra Vulina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari