Izbo djevojku 88 puta: ‘Cijelog događaja se ne sjećam. Nakon toga sam napravio sve da joj pomognem’

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Sjednica vijeća Vrhovnog suda je završila, a odluku povodom žalbi stranke će dobiti pismenim putem

Nakon što je odvjetnik Veljko Miljević, branitelj Davida Komšića, iznio svoje argumente na Vrhovnom sudu zašto bi trebalo uvažiti njegovu žalbu te nakon što je sudac izvjestitelj pročitao žalbu Komšićevih roditelja na presudu sudskom vijeću videolinkom se iz kaznionice u Lepoglavi obratio i David Komšić, koji je među ostalim rekao:

“Nikada nisam namjeravao Kristini oduzeti život. Ja se cijelog događaja i ne sjećam, a nakon tog tragičnog događaja poduzeo sam sve radnje kako bi se Kristini pokušalo pomoći. Svakim danom mi je sve teže nositi se s tim što sam Kristini oduzeo život. Djevojci koji sam volio i koja mi je bila sve u životu. Svjestan sam da sam uništio i živote dviju obitelji, njezine i svoje i kajem se i kajat ću se dok sam živ” rekao je Komšić.

Dok se obraćao sudskom vijeću u sudnici su plakale i njegova majka Olivera i majka ubijene Kristine, Vesna.

Sjednica vijeća Vrhovnog suda je završila, a odluku povodom žalbi stranke će dobiti pismenim putem.

“Očekujem danas da mu se vrati kazna od 30 godina ili da mu još povećaju kaznu, samo da ju ne smanje. I da se ne vrati na početak jer se to više ne može podnijeti, ni psihički ni fizički’, rekla je Kristinina majka.

Nakon što je sudac Perica Rosandić izbivao prvi dio postupka, tužiteljica Mirta Kuharić iznijela je da smatra da je David Komšić Kristinu Krupljan ubio iz bezobzirne osvete i zatražila je da sud to ubojstvo tako i tretira te da mu odmjeri i adekvatnu kaznu, piše Jutarnji list.

“Kazna koja mu je izrečena nije dostatna ni za specijalnu ni generalni prevenciji. Otklanjamo  mogućnost primjene Zakona o sudovima za mladež kao i da se radi o kaznenom djelu usmrćenja, već sve okolnosti ukazuju da se radi o ubojstvu iz bezobzirne osvete”, zaključila je tužiteljica.

Nakon tužiteljice s izlaganjem je nastavio branitelj Davida Komšića, odvjetnik Veljko Miljevića koji je ukazao na po njemu niz povreda odredaba Zakona o kaznenom postupku, među ostalim izreke presude i njezina obrazloženja.

Naime, 19. studenog sjednica je bila odgođena zbog zahtjeva odvjetnika Veljka Miljevića za izuzeće suca izvjestitelja Perice Rosandića stoga je sjednica Vijeća Vrhovnog suda koje je odlučivalo o žalbi Davida Komšića zbog ubojstva 18-godišnje Kristine Krupljan, održana danas.

Zahtjev za izuzeće člana vijeća Vrhovnog suda Perice Rosandića je odbijen, obznanila je predsjednica vijeća Vrhovnog suda Hrvatske, sutkinja Ana Garačić.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari