IZBORI 2015.- B. Mandić žali zbog retorike T. Karamarka na predizbornom skupu u Rijeci

Predsjednik primorsko-goranskoga HNS-a Boras Mandić u ponedjeljak je izrazio žaljenje zbog retorike predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka na predizbornom skupu u Rijeci te je ocijenio da ne može prihvatiti kad netko iz Dalmatinske zagore dođe u taj grad i kad ih uči što bi trebali raditi.

Mandić je ocijenio kako mora progovoriti o tome kad netko dolazi u njihov grad i uči ih o hrvatstvu ili o tome kakvi bi trebali biti, ili, kako je rekao, “još gore, kad se prijeti da nekoga neće biti kad se dođe na vlast”.

“Mislim da u HDZ-u ima izuzetno puno kvalitetnih osoba te vjerujem da primorsko-goranski i riječki HDZ ima što za reći i u Zagrebu, da ima kvalitetnih ljudi koji mogu o temama progovarati u Hrvatskome saboru, no ono što ne mogu prihvatiti je kad netko iz Dalmatinske zagore dođe u naš grad i kad nas uči što bismo trebali raditi”, istaknuo je Boras Mandić.

Rekao je kako se ponajprije osvrće na Karamarkovu izjavu da riječki HNK nije hrvatski i narodni jer to čovjeka u Rijeci duboko vrijeđa.

Govoreći jučer o velikanu hrvatske glazbe Ivanu pl. Zajcu, Karamarko je rekao kako ”to časno ime ponosno nosi HNK, ali, nažalost, u posljednje vrijeme to kazalište svojim programom nije ni hrvatsko ni narodno, nego je postalo prostorom jedne nove kulturne okupacije, mjesto izrugivanja hrvatskoj kuturi i samome hrvatskom narodu”. “Ali, bliži se čas kada ćemo i to sigurno promijeniti”, dodao je predsjednik HDZ-a.

To nije tema na političkoj sceni, a Tomislav Karamarko zadnja je osoba koja bi ih trebala učiti o hrvatstvu i o tome što jest a što nije narodno, ocijenio je Mandić i dodao da se to odnosi i na HDZ.

Boras Mandić je istaknuo Inu, koja danas, kako je rekao, nije ni hrvatska ni narodna.

“Danas se nekome i sudi zbog Ine, a ta osoba bila je na čelu HDZ-a”, rekao je i pritom spomenuo i Hrvatski nogometni savez, koji također, po njegovim riječima, nije ni hrvatski ni narodni. Vidimo s kojom svrhom postoji taj savez i koliko narod sudjeluje u tome, dodao je.

Mandić je rekao kako vjeruje da je Vlada, unatoč teškoćama, dobro radila. No, ocijenio je, mogla je i bolje. “Vlada lijevog centra nikad nije imala priliku spojiti dva mandata te bi ovoj Vladi građani trebali dati priliku jer joj gospodarski i ostali pokazatelji daju pravo da to traži”, istaknuo je.
Mandić je također istaknuo nužnost snaženja Rijeke i riječkoga prometnog smjera za snažniju Hrvatsku. (Hina)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari