IZBORI 2015. DIP: aplikacija za brže i jednostavnije kandidiranje

Državno izborno povjerenstvo (DIP) obavještava predlagatelje kandidacijskih lista i kandidatura da sa njegovih internetskih stranica mogu preuzeti Pomoćnu aplikaciju za oblikovanje prijedloga aplikacijskih lista koja će im omogućiti da brže unesu sve tražene podatke i odmah provjere njihovu točnost.

S mrežnih stranica Povjerenstva može se “skinuti” Pomoćna aplikacija za oblikovanje prijedloga aplikacijskih lista koja će predlagateljima omogućiti da unesu sve podatke koji se unose u prijedlog kandidacijske liste/kandidature, da ujedno provjere točnost određenih podataka (primjerice, naziv ulice, političke stranke, titulu i sl.) i da isprintaju tako unijete podatke i isprintani prijedlog kandidatura donesu u DIP prilikom njihove predaje.

Spomenuta aplikacija može se u DIP-u podići i na CD-u, u vremenu određenom za zaprimanja kandidatura.

Link na web stranicu je: http://www.izbori.hr/ws/index.html?documentId=31B8BDA97F3DEAF6C1257ED5005CB108

Prednosti su brži unos, odmah se provjeravaju određeni podaci, ako je predlagatelji kod predaje kandidatura donesu na CD-u ili USB-u, bit će brži unos i provjera podataka, napominje DIP.

DIP do srijede, 14. listopada kandidature za parlamentarne izbore zaprima u svojim prostorima u Visokoj ulici, od 10 do 16 sati.

Nakon 14. listopada, kada se očekuje pojačani priljev donositelja kandidatura, DIP će ih zaprimati u zgradi Hrvatskog sabora. Od četvrtka, 15. listopada, do nedjelje 18. listopada uredovat će od 8, 30 do 20 sati, a posljednjeg dana za prispjeće kandidatura, dakle 19. listopada od 8, 30 do 24 sata, odnosno do ponoći.

DIP potom ima rok od 48 sati da prihvati i objavi pravovaljane liste za svaku izbornu jedinicu, te zbirne liste pravovaljanih kandidatura.
Danom objave zbirnih lista počinje službena izborna promidžba koja će trajati do ponoći 6. studenog. (hina)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari