IZBORI 2016: Plenković: HDZ je u protekla dva mjeseca mijenjao sebe, a sad je vrijeme da donese promjene Hrvatskoj

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković poručio je u nedjelju navečer sa predizbornog skupa u Slavonskom Brodu kako je njegova stranka protekla dva mjeseca mijenjala sebe, a sada je vrijeme da donesu promjene u Hrvatskoj.

Rekao je i kako očekuje da će u toj, V izbornoj jedinici njegova stranka osvojiti devet mandata, a kao jedan od razvojnih prioriteta izdvojio je Slavoniju.

“Slavonija je jedan od ključnih prioriteta nove Vlade”, naglasio je Plenković.

Kao odgovor na tešku gospodarsku i socijalnu situaciju u Slavoniji HDZ je predstavio i svoj “Projekt Slavonija” kojeg čini skup novih zakona vezanih uz poljoprivredno zemljište, poljoprivredna gospodarstva, povlačenje sredstava iz EU, potpore mladim poduzetnicima.

Plenković je okupljenima rekao i kako imaju i drugu mogućnost izbora, aludirajući na Narodnu koaliciju.

“Imate mogućnost da birate one koji su imali četiri godine mogućnost da naprave određeni pomak u Hrvatskoj. Htjeli su gospodarski rast, nakon četiri godine ostvarili su pad. Htjeli su dizanje kreditnog rejtinga on se spustio. Htjeli su manja porezna opterećenja, povećali su porez. Htjeli su bolji gospodarski položaj naših ljudi, broj blokiranih povećao se za preko 100.000 u njihovom mandatu. Htjeli su dati akcent na politiku za mlade, iselilo se 100.000 ljudi iz Hrvatske. Možete njih birati. Nisam siguran da je to dobro i mudro. Isti program, isti ljudi, i ista zaostala retorika koja dijeli hrvatsko društvo, koja ne želi jedinstvo hrvatskog naroda”, rekao je Plenković.

O potrebi za stabilnom i čvrstom vladom koja će donositi odluke u interesu građana okupljenima je govorio Zdravko Marić, nositelj HDZ-ove liste u V.Izbornoj jedinici i tehnički ministar financije. Marić je kao primjer čvrste odluke istaknuo odbijanje zaduženja Hrvatske u Londonu po uvjetima koji bi godišnje odnijeli 250 milijuna kuna. I dok su ga protivnici prozivali da je bio nesposoban zadužiti Hrvatsku, Marić ističe da je ponosan na odluku koja znači uštedu novca za 10 škola u Hrvatskoj.

Vrijeme je za mijenjanje Hrvatske koja se nalazi na rubu ponora, poručili su govornici sa večerešnjeg HDZ-ovog skupa pozivajući birače da povjerenje daju HDZ-u kako bi formirao Vladu i, kako je rečeno, izbjegao mukotrpne pregovore kakvi su vođeni nakon prošlih izbora.

(Hina)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari