IZBORI U GRADOVIMA PGŽ: U Opatiji najneizvjesnija borba za gradonačelničku funkciju

Foto: Ilustracija (Riportal.hr)

U gradovima Primorsko-goranske županije je najneizvjesnija borba za gradonačelničku poziciju u Opatiji

Tamo dosadašnji gradonačelnik i sadašnji nezavisni kandidat Ivo Dujmić osvaja 38,12, a Fernando Kirigin (SDP) 38,14 posto glasova birača, prema neslužbenim rezultatima izbora, što znači da razliku među njihovim izbornim rezultatima čini tek -jedan glas!

Ivo Dujmić se odlučio kandidirati kao nezavisni kandidat i napustio je SDP nakon što ga ova politička strana nije kandidirala za još jedan mandat gradonačelnika.

U gradu Krku je jedini kandidat za gradonačelnika bio Darijo Vasilić (PGS), kojem će ovo biti sedmi uzastopni mandat.

Prema neslužbenim rezultatima izbornog povjerenstva, nakon izbrojenih svih ili gotovo svih glasova, u prvom krugu pobjeđuju Tomislav Klarić (HDZ) u Bakru sa 71,4 posto, Velimir Piškulić (HDZ) u Novom Vinodolskom (64,52 posto), Nikola Grgurić (HDZ) u Rabu (56,38) i nezavisni kandidat u Vrbovskom Dražen Mufić (52,98) . Svi oni su bili dosadašnji gradonačelnici ili obnašatelji te dužnosti.

Jedno od većih iznenađenja je pobjeda u prvom krugu Dalibora Čandrlića (HDZ) sa 52,86 posto u Kraljevici nad dosadašnjom gradonačelnicom Nadom Turinom Đurić (HNS).

U drugi krug ulaze kandidati u Cresu Kristijan Jurjako (HNS) i nezavisni Marčelo Damjanjević, u Delnicama dosadašnji gradonačelnik Ivica Knežević i Tomislav Mrle (kandidat PGS-HNS-HSU), u Crikvenici Damir Rukavina (HDZ) i Ani Car (SDP-HNS-PGS), u Kastvu Matej Mostarac (SDP) i Davor Jurčić a u Malom Lošinju dosadašnja obnašateljica dužnosti Ana Kučić (HDZ) i nezavisni Dubravko Devčić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari