PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV MAJAROŠ

Video | Izdana su upozorenja, temperatura će dosezati i 40 stupnjeva! Evo do kada će trajati ovaj val vrućine

Uz daljnji dotok vrućeg zraka s juga, već će prijepodne u temperatura prijeći 30 stupnjeva…

Na vrhuncu toplinskog vala za cijelu su zemlju izdana upozorenja – danas će maksimalna temperatura dosezati i 40 °C, a zatim od sutra u unutrašnjosti manje vruće, dok na Jadranu neće biti većih promjena.

SUBOTA

Uz daljnji dotok vrućeg zraka s juga već će prijepodne u temperatura prijeći 30 stupnjeva. Ujutro pretežno sunčano, na Jadranu i potpuno vedro, a vjetar će uglavnom izostati.

U nastavku dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima porast naoblake, a uz više oblaka i još više temperature će biti izrazito sparno. Prema kraju dana nestabilnije, osobito na sjeveru, a pljuskovi, lokalno i izraženi, izgledniji su u noći na nedjelju.

Na istoku zemlje pretežno sunčano, prema večeri porast naoblake, a noći će biti ponekog pljuska. Bit će sparno i vrlo vruće s temperaturom i do 40 stupnjeva.

U Dalmaciji sunčano i neugodno – maksimalna temperatura između 35 i 40 °C, a uz pregrijan zrak i slab vjetar i more se polako grije.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, u gorju nešto oblačnije, krajem dana je moguć i poneki pljusak. Temperatura iznad prosjeka – većinom između 33 i 38 stupnjeva.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U unutrašnjosti još u nedjelju prijepodne oblačnije i nestabilnije, zatim sunčan početak tjedna, ali već od utorka opet pljuskovi, lokalno i izraženi. Krajem tjedna malo manje vruće, u ponedjeljak opet rast temperatura, ali onda u nastavku tjedna ipak nešto ugodnije.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu se val vrućine nastavlja i u novom tjednu. Prevladavat će sunčano, a dnevna vrućina će se nastaviti na noćnu toplinu. Utorak i srijedu nešto nestabilnije pa je i uz obalu moguć poneki neverin, za RTL.hr prognozira Damajana Ćurkov Majaroš.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari