IZLOŽENO PREKO 60 RADOVA: U Kastvu se okupili mladi inovatori iz cijele Hrvatske

Najbolji mladi inovatori Hrvatske okupili su se u sportskoj dvorani ‘Milan Brozović’ u Kastvu kako bi prezentirali svoje radove te dali doprinos unaprjeđenju inovatorstva u Hrvatskoj

Riječ je o 9. nacionalnoj izložbi mladih inovatora i izložbi tehničkog stvaralaštva mladih. Ujedno, prigodnim svečanim programom obilježeno je 20 godina djelovanja Saveza inovatora Primorsko-goranske županije. Svečanosti su prisustvovali zamjenik župana Marko Boras Mandić u pratnji pročelnika za sport, kulturu i tehničku kulturu Valerija Jurešića.

‘Od ideje do realizacije, dug je put. Kreativnost, inovativnost i znanje alati su pomoću kojih pomičemo granice i razvijamo konkurentnost naše zemlje. Stvoriti uvjete u kojima će mladi kreativci i intelektualci imati mogućnost realizirati svoje ideje te ih pretočiti u postignuća naša je obveza. Savez inovatora Primorsko-goranske županije to radi već dva desetljeća i to je nešto što zbilja zaslužuje našu pažnju i pohvalu’, poruka je predstavnika Županije.

‘Grad Kastav oduvijek je bio mjesto koje je promicalo zanatsku, edukativnu i kulturno – prosvjetnu djelatnost čitave regije’, istaknuo je gradonačelnik Grada Kastva Ivica Lukanović te objasnio kako današnja izložba tehničke kulture predstavlja simboličnu poveznicu kastavske prosvjetiteljske i zanatske tradicije i znanja, kreativnosti i rada mladih ljudi s ciljem stvaranja novih vrijednosti.

U ime organizatora prisutnima se obratio predstavnik Hrvatskog saveza inovatora Neven Marković zahvalivši se Primorsko-goranskoj županiji i Gradu Kastvu na potpori i sudjelovanju u realizaciji izložbe.

Izložba se održava od 2008. godine, a Grad Kastav domaćin je po sedmi put. Ove godine izloženo je preko 60 radova najboljih mladih inovatora iz cijele Hrvatske.

Program otvorenja pjesmom, svirkom i recitacijama uljepšali su učenici i učenice Osnovne škole ‘Milan Brozović’ Kastav.

Primorsko-goranska županija godinama potiče razvoj inovatorstva kao ključnog čimbenika za napredak društva. Na području županije djeluje oko 800 inovatora kojima su, tijekom godina, dodijeljena bespovratna poticajna sredstva u iznosu od preko 3 milijuna kuna.

Foto: PGŽ

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views