NAJBOLJI SLUČAJNI IZUM

Iznenadit će vas čemu je služila folija s balončićima: Danas štiti robu koju kupite, a nastala je – pogreškom

Foto: Twitter

Folija sa zračnim jastučićima nije bila namijenjena zaštiti robe prilikom transporta

Svi znamo da se folija sa zračnim jastučićima nalazi oko osjetljivih predmeta. Njena svrha je da tijekom transporta štiti ono što kupimo, osobito kada je u pitanju bijela tehnika. Mnogi od nas ne mogu odoljeti čuvenim “balončićima” kojima pucketamo, ali rijetko tko zna čemu je ova folija bila namijenjena i kako je uopće nastala.

Nije bila namijenjena zaštiti predmeta

Nije napravljena da bi paketi bili sigurni u transportu. Mnogi je nazivaju folija sa zračnim jastučićima, folija sa zračnim mjehurićima, air bubble folija, pucketavi najlon, puc-puc folija, ali postoji još mnogo drugih naziva. Zanimljivo je da se tijekom posljednjih godina koristi za ublažavanje stresa, a čak se i prodaje u malim komadima za takvu upotrebu.

Folija sa zračnim jastučićima je napravljena da se koristi kao tapeta u kući. Mjehurasti najlon izmišljen je greškom, kada je pokušaj stvaranja plastičnih tapeta pošao po zlu. Alfred Fielding i Mark Kavanes razvili su Bubble Wrap 1957. godine kako bi se koristio kao 3D tapeta. Spojili su dvije zavjese za tuširanje i ubacili zrak unutra.

Najveći izum nastao greškom

Ovaj trend uređenja interijera nije uzeo maha pa su izum prebacili u sigurnu dostavu paketa.

Mnogi smatraju da je greška postala odličan rezultat. “Najveći izum greškom”, rekli su korisnici, a drugi su zaključili i da je riječ o izumu koji djeci i odraslima omogućuje instant trenutke sreće zbog mogućnosti pucketanja mjehurića, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari