IZOLIRANI! Gorski kotar u potpunoj blokadi: zatvorene sve ceste, olujni vjetar čupao stabla!

Foto: Ilustracija (Nel Pavletić/pixsell)

Za sve skupine vozila zatvorene sve državne, županijske i lokalne ceste u Gorskom kotaru

U jutarnjim satima olujno nevrijeme paraliziralo je Gorski kotar. Snažni olujni vjetar i kiša blokirali su Gorski kotar, a zbog opasnosti od pada stabala na kolnik za sve skupine vozila zatvorene sve državne, županijske i lokalne ceste u Gorskom kotaru, uključujući i staru cestu kroz Gorski kotar (DC3) Kikovica-Delnice-Zdihovo.

Od 10,25 sati za sav promet otvoreni su granični prijelazi: Macelj i Kaštel. Sanirana su mjesta odrona u Republici Sloveniji i uklonjena stabla sa kolnika. Na autocesti A2 Zagreb-Macelj teretna vozila se povremeno isključuju između čvorova Sveti Križ Začretje i Krapina, zbog pojačanog priljeva i gužve na graničnom prijelazu Macelj u smjeru Slovenije. Na tom dijelu promet teče jednim trakom, pa ostale sudionike u prometu molimo za pojačan oprez.

Autocesta A1, državna cesta DC1 (dijelom Lička magistrala), Krčki i Paški mostovi otvoreni su za sve skupine vozila.

Samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo (zbog vjetra). Ostala vozila iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri mogu prometovati autocestom A1 do čvora Žuta Lokva i dalje preko Vratnika (DC23) do Senja i Jadranskom magistralom do Rijeke, osim za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, i obrnuto.
Na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja (DC8) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac na 195. km u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom, zbog prevrnutog teretnog vozila (vjetar).

Vijesti.hr
Foto: Ilustracija/Nel Pavletic/PIXSELL

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari