Jadrolinija kupila dva trajekta, cijena – oko 5 milijuna eura

Photo: Ilustracija (Goran Kovacic/PIXSELL)

Floti Jadrolinije uskoro će se priključiti dva polovna ro-ro putnička broda koja su nedavno nabavljena za ukupno 5,1 milijun eura, a oba su prikladna za većinu luka i pristaništa na Jadranu, doznaje se iz Jadrolinije

Iz Jadrolinije su na upit Hine o novim brodovima odgovorili da su nedavno uspješno završili postupak javne nabave dvaju brodova, jednog za 2,9 milijuna eura, a drugog za 2,2 milijuna eura, te da su ponosni što će se njihovoj floti uskoro priključiti dva ro-ro putnička broda za lokalne linije.

Prvi brod dugačak je 102,2 metra, širok je 18 metara, a može prevesti 500 putnika i 107 automobila.

Drugi je dugačak je 97,8 metara, širok 16 metara, a može prevoziti 500 putnika i 140 automobila.

Oba broda sagrađena su u Grčkoj, jedan 2009. godine, a drugi 2010.

“U ovom trenutku ne možemo sa sigurnošću definirati kamo će brodovi ploviti iz razloga što su ugovorima o koncesijama definirani brodovi za svaku pojedinu liniju. Međutim, svojim maritimnim sposobnostima ovi brodovi prikladni su u većini luka i pristaništa na Jadranu. Osim navedenog, njihovim uvođenjem u flotu Jadrolinija će odgovoriti na zahtjeve lokalnih zajednica za povećanjem kvalitete naših usluga i protočnosti prometa u predstojećoj sezoni”, kažu u Jadroliniji.

Jadrolinija sada u floti ima 51 brod prosječne starosti 28 godina, a iz tog najvećeg domaćeg putničkog brodara ističu da moraju intenzivno raditi na provedbi strateškog cilja, a to podrazumijeva obnovu i modernizaciju flote, kako bi uspješno ispunjavali preuzete obveze i zadržali vodeći status na Jadranu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari