POKLON SVETOG NIKOLE

Jadrolinija nagrađuje djecu za blagdan svetog Nikole; Ovog vikenda svima do 12 godina besplatne karte!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Približavanjem dana svetog Nikole brojna djeca pripremaju svoje čizmice za dolazak omiljenog svetca i žarko iščekivanih darova. Međutim, ovog sveca i njegov poseban dan, 6. prosinca, ne vezujemo samo uz djecu.

Sveti Nikola za života činio je, prema legendi, brojna čudesa, a među njima je i smirivanje uzburkanog mora, što ga je učinilo zaštitnikom pomoraca.

Duga je i neraskidiva povezanost ovog svetca s obalnim i lučkim gradovima, kao i tradicija upućivanja molitvi svetom Nikoli prilikom putovanja morem.

Blagdan svetog Nikole obilježava se s posebnom pažnjom i u nacionalnom brodaru – Jadroliniji.

Jadrolinija je dan zaštitnika pomoraca, koji čine čak 75% zaposlenika, odlučila obilježiti povezivanjem djece i mora. Ove godine Jadrolinija daruje svu djecu tako što će u subotu i nedjelju, 5. i 6. prosinca, sva djeca do 12 godina na bijeloj floti imati besplatne karte. Povezao je tako sveti Nikola svoje štićenike – djecu i pomorce!

– Ovom akcijom nastoji se simbolično obilježiti važan dan za nacionalnog brodara, ali i pokazati podrška i zahvalnost putnicima Jadrolinije u izazovnim vremenima – poručuju iz nacionalnog brodara.

Besplatne karte moguće je ostvariti na prodajnim mjestima Jadrolinije te putem web stranice i mobilne aplikacije mJadrolinija, a akcija obuhvaća sve trajektne, brodske i brzobrodske linije brodara – od sjevera do juga Jadrana, prenosi Morski.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari