STIGLO OSVJEŽENJE

Jako nevrijeme zahvatilo Istru: U dva sata zabilježeno više od 5000 munja, obilna kiša i tri pijavice

Foto: Screenshot/YouTube

Do obala zapadne Istre stiglo je snažno nevrijeme praćeno velikim brojem munja.

“Ovo je eskaliralo brzo. Kakva bomba na moru zapadne Istre, uskoro će zahvatiti obalu, oprez svima na tom području… ⚡⚡⚡⚡⚡ Već je zabilježeno 2000 udara munja iz ovog sustava”, objavio je IstraMet na Facebooku.

6500 udara munja u dva sata

Obilnija kiša pala je na području Rovinja, gdje je izmjereno je 62 mm kiše po kvadratu, te na području Poreča gdje je postaja na Lučkoj upravi izmjerila 35 mm. Količina kiše još bi mogla rasti tijekom premještanja fronte prema istoku.

Istramet navodi da je u dva sata zabilježeno gotovo 6500 udara munja.

Jači sustav kod Brijuna iznjedrio je i tri pijavice, a sve je za Istramet zabilježio Vanja Mihić.

DHMZ upozorava na opasno vrijeme u Velebitskom kanalu

Prognostičari Državnog hidrometeorloškog zavoda (DHMZ) izdali su za danas narančasto upozorenje zbog opasnog vremena u Velebitskom kanalu, gdje se očekuje jaka i mjestimično vrlo jaka bura čiji će najjači udari biti od 35 do 55 čvorova.

“Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima”, navode iz DHMZ-a u upozorenju.

Posebnu preporuku izdali su za pomorce, ističući da upravljanje plovilom u uvjetima jake bure zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila.

“Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova”, ističu.

U DHMZ-u navode kako postoji vjerojatnost da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti, pa putnicima poručuju da prate informacije o prometu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari