AMFIBIJSKI TRANSPORTERI

Japan upozorio na kretanje ruskih vojnih brodova: ‘Idu prema Europi, putanja je neobična’

Screenshot YouTube video - The Daily Unseen)

‘Ne znamo kamo idu, ali njihov smjer sugerira da je Europa realna opcija’, kazao je glasnogovornik japanskog ministarstva obrane

Japanska vojska priopćila je u četvrtak da je uočila četiri velika ruska amfibijska ratna broda kako plove u blizini njihovih otoka te da se kreću na zapad, vjerojatno prema Europi, piše Reuters.

Fotografije amfibijskih transportera, koji se obično koriste za iskrcavanje vojnih snaga na obalu, koje je objavilo japansko ministarstvo obrane, otkrivaju veliki broj vojnih kamiona na palubi.

“Ne znamo kamo idu, ali njihov smjer sugerira da je Europa realna opcija”, kazao je glasnogovornik japanskog ministarstva obrane. Nije odbacio mogućnost da ti brodovi idu za Ukrajinu.

Japanske pomorske patrole otkrile su i nadzirale ruska plovila dok su prolazili zapadno od Tihog oceana do Japanskog mora kroz uski tjesnac Tsuruga.

“Neobično je da ruski brodovi prolaze kroz tjesnac tako blizu japanskog teritorija”, kazao je vojni glasnogovornik, prenose RTL Vijesti.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari