PREMLAĆIVANJE NA PLATKU

Video | Je li napad na HGSS-ovca napad na službenu osobu? ‘Mislim da je stvar jasna’, kaže pročelnik

‘Nadamo se i vjerujemo da će on biti dobro, isto tako vjerujemo u sustav i institucije da će odraditi ovaj posao, sve u skladu sa zakonom i da će ovo nasilje biti sankcionirano na adekvatan način’, kazao je pročelnik HGSS-a

Josip Brozičević, pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja komentirao je u RTL Danas brutalno premlaćivanje HGSS-ovih djelatnika i djevojke na Platku.

“Nije dobro, ne osjeća se dobro. Zbog toga je danas išao na dodatne specijalističke preglede kako bi se utvrdilo radili se o nekim dodatnim ozljedama koje nisu do sada evidentirane”, komentirao je Brozičević stanje kolege.

“Jak je on, ipak je gorski spašavatelj koji je bezbroj puta pružio prvu pomoć nesebično svakom onom kome je to trebalo. Nažalost u ovoj prilici i u ovom ružnom događaju prva pomoć je bila potrebna njemu”, dodao je.

Komentirajući činjenicu da su napadači na slobodi, pročelnik je kazao: “Policijska istraga još uvijek traje a i liječenje našeg kolege, ne bih špekulirao oko toga. Nadamo se i vjerujemo da će on biti dobro, isto tako vjerujemo u sustav i institucije da će odraditi ovaj posao u skladu sa zakonom i da će ovo nasilje biti sankcionirano na adekvatan način.

Na pitanje treba li napad na djelatnika HGSS-ovca tretirati kao napad na službenu osobu, Brozičević odgovara:

“Mi smo gorska služba spašavanja naše djelatnosti obavljamo putem javnih ovlasti od interesa za Republiku Hrvatsku samim tim odgovor je jasan, mi smo službene osobe, a u ovom slučaju kolege su bile na zadaći to se dogodilo netom iza u odori i mislim da je stvar jasna”.

“Ovo je jedan slučaj koji se sada dogodio i mi ne želimo da se ovo ikad ikome više dogodi, hvala i medijima i javnosti i svim službama koje su sudjelovao”, zaključio je Brozičević, a izvještava RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari