KO JE PRAVI, A TKO LAŽNI?

Video | Je li u Mariupolju bio Putin ili njegov dvojnik? Jedan detalj je sve razotkrio: ‘Pogledajte njegovu desnu ruku’

Mnogi sumnjaju u to da je u Mariupolju bio ruski predsjednik Vladimir Putin

Sve je više nagađanja da Putin u svojim javnim pojavljivanjima koristi dvojnika, a navodno su čak tri osobe prošle tešku rekonstrukciju lica kako bi izgledale kao Putin, javlja RTL Danas.

Mnogi sumnjaju u to da je u Mariupolju bio ruski predsjednik Vladimir Putin. “Pogledajte njegovu desnu ruku, inače je jako rijetko uopće pomiče. Često je miče”, istaknuo je Robert Service, profesor na Sveučilištu Oxford.

Analiziralo se sve: od ruke, preko specifičnog hoda, gestikulacije do ušnih resica. Toliko detaljno se promatra Vladimir Putin kako bi svijet bio sto posto siguran da predsjednik koristi dvojnike. Navodno ih ima trojicu, ovo je jedan od njih i odao ga je ožiljak na ruci.

“Znam da postoji jedan zabavljač. Glumac koji vrlo uspješno imitira Putina. Danas bi bilo jako teško sakriti postojanje dvojnika, svrha dvojnika je da zavara neka zlonamjernike, gdje se zapravo predsjednik nalazi i što radi”, rekao je Božo Kovačević, bivši veleposlanik u Moskvi.

Postojanje dvojnika Putin nikad nije priznao, ali nije ni prvi političar koji ih ima.

“Sadam Husein je imao dvojnika, govorilo se o Hitlerovim dvojinicima, Francisco Franco, španjolski diktator, Staljin, naravno, tako da postoje lideri koji su paranoidni, dolaze iz nedemokratksih sistema i zemalja, oni su to i postavili jer kao jedna politička figura mora biti na više mjesta”, rekao je povjesničar Tvrtko Jakovina.

Čari plastične kirurgije

Za postati dvojnik tako upečatljivoj političkoj figuri morate biti gotovo savršeni. Svi Putinovi dvojnici slične su visine, hod je dobro uvježban, gestikulacija minimalna. I sam kandidat na početku bi trebao gotovo 70 posto sličiti na original, a za sve ostalo tu su čari plastične kirurgije.

“Bleferplastika, gornjih, donjih, temporalno podizanje obrva, to su sve stvari s kojima možete utjecati na izgled i približiti ga nekom drugome da bi izgledao slično. Mi se uvijek možemo poigrat s nagibom obrva, pojačat bradu, naglasit malo jagodice da bude sličan nekom drugom, može se promijeniti linija kose”, rekao je Mladen Duduković, estetski kirurg.

Navodno i predsjednik Volodimir Zelenski koristi dvojnika, a zanimljivo, nijedan američki predsjednik u povijesti takvo što nije priznao, prenosi Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari