Jedan od napadača u Parizu je Ismael Omar Mastefai, u Turskoj se raznio bombaš samoubojica

U Turskoj, gdje se u ponedjeljak i utorak održava sastanak G-20 skupine država džihadist Islamske države raznio se bombom, u eksploziji je ozlijeđeno četvero policajaca.

Islamska država preuzela je odgovornost za krvave napade u Parizu. Napadači su bili podijeljeni u tri koordinirana tima. Pretpostavlja se da su razdvojili kod stadiona Stade de France, a crni Seat i crni VW polo viđeni su na više lokacija gdje su se napadi dogodili. U svega 33 minute ubili su 129 ljudi.

Francuska policija identificirala je jednog od trojice napadača koji su upali u u koncertnu dvoranu Bataclan i ubili najmanje 89 ljudi. Riječ je o 29-godišnjem Ismael Omar Mastefaiju, francuskom državljaninu iz južnog predgrađa Pariza Courcouronnes, podrijetom iz Alžira, objavili su francuski mediji.

Francuski istražitelji kazali su da je Mostefai identificiran pomoću otiska prsta. Inače, policiji je otprije poznat kao sitni kriminalc, u njegovu dosjeu evidentirano je osam kaznenih djela. Mostefai ima dva brata i dvije sestre, sumnja se da je jedan od njegove braće drugi napadač u Bataclanu.

Inače, Mostefai je 2013. godine nekoliko mjeseci boravio u Siriji. Policija je uhitila oca i jednog njegovog brata te im pretražila kuće.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari