JESENSKI ZA PRVI DAN ŠKOLE: Kiša i grmljavina diljem zemlje, temperature pale za 10 stupnjeva

Danas će diljem zemlje prevladavati pretežno oblačno s kišom i grmljavinskim pljuskovima koji osobito na Jadranu mogu biti izraženiji

Ponedjeljak nas je probudio zamotan u teške sive oblake. Đaci će prvi dan na nastavu poći u kabanicama ili noseći kišobrane.

Nakon prošlotjednog ljeta, danas je Hrvatska osjetila znakove nadolazeće jeseni.

Danas će diljem zemlje prevladavati pretežno oblačno s kišom, ponegdje i obilnijom, te grmljavinskim pljuskovima koji osobito na Jadranu mogu biti izraženiji. Poslijepodne na zapadu doć će do smirivanje i djelomično razvedravanje, a zapuhat će i umjeren, mjestimice na udare i jak sjeverac.

Na Jadranu će u početku puhati umjereno jugo,popodne u okretanju na jaku buru s olujnim udarima.

Temperatura zraka su u padu. U unutrašnjosti od 19 ujutro i prijepodne do 14 stupnjeva krajem dana, na Jadranu od 25 prijepodne do 18 stupnjeva krajem dana.

Međutim, jesen se neće dugo zadržati u nešim krajevima. Idućih dana bit će djelomice sunčano, ali nestabilno te vjetrovito. Mjestimične kiše će biti uglavnom u gorskoj Hrvatskoj i u Dalmaciji, gdje može biti i izraženijih pljuskova s grmljavinom. Puhat će umjeren, povremeno i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu umjerenai jaka bura, ponegdje s olujnim udarima.

Od sredine tjedna sve stabilnije, sunčanije i ponovno toplije.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari