SKENIRAJTE IH

Video | Jeste li čuli za WC-enziju?! Oni obilaze WC-e da vi ne bi morali. Evo kako izgleda provjera dvojca koji je osmislio aplikaciju

Recenzira se sve, pa zašto ne bi i zahodi. Više u videoprilogu!

Dvojica studenata – budući programer i pravnik – zato su pokrenuli novu aplikacija WCenezija koja je povezana s istoimenim Instagram profilom na kojima se analiziraju i recenziraju javni zahodi. Imate i unaprijed ponuđena, prilično konkretna pitanja kako bi svi koji će javni WC trebati unaprijed znali što ih čeka

“Od standardnih parametara gledamo ako ima papira za ruke. Ima li sapuna, evo vidimo tu ima. Je li čisto? Ima li sušila za ruke? Pisoari jesu čisti i odvojeni. I najzanimljiviji dio školjka za wc. Je li mekana školjka, u kakvom je stanju četka. Je l’ topla školjka, dobro bi bilo da je topla”, govori programer Roko Kovač.

Možda vam ovo djeluje kao sanitarna inspekcija, ali nije. Ovo sa mnom su Nikola i Roko. Pravnik i programer koji ne recenziraju ni restorane, ni hotele, ni apartmane. Nego toalete.

“Ja bih dao 7, ne znam ove kabine nisu izolirane, čuje se sve unutra”, govori Kovač o jednom WC-u.

“Ja bi dao možda malo nižu ocjenu, četiri i pol. Iako je sve čisto i nema sluzi i katrana po podu, malo mi miris smeta, mračno je. I nema ljudi, dosadno je”, kaže pravnik Nikola Ljubanović.

Recenzenti toaleta, ili WC-ezenti Nikola i Roko, prije nešto više od 3 godine napravili su profil na Instagramu na kojem objavljuju opširne opise kakvih sve WC-a ima po Zagrebu, ali tu nije stalo. Sada su napravili i aplikaciju. Koju možete skinuti, i po lokaciji vidjeti koji je od obližnjih wc-a pristojan, a koji – malo manje pristojan.

“Ako je zapadna civilizacija utemeljena na načelima zdravlja i čistoće, onda je WC sigurno simbol toga i mi dajemo hommage wc školjci”, objašnjava Ljubanović.

“Naljepnice ćete vjerojatno vidjeti po Zagrebu. A ako ih skenirate odvest će vas na WC-ecenzije.com”, poručuje Kovač.

A svaki put kad dođete na WC-ecenzije.com, dočekat će vas jedna od šaljivih poruka kao npr: Papir je pregrub za vašu finu guzu? Ili ga uopće nema? WC četka izgleda kao da je odribala svoje, a daska vam je prehladna. Više curi iz pisoara nego iz tebe?

Tako da ako vas doista zanima kakva vas školjka negdje može dočekati…

“Skinite WC-ecenzije, a vlasnici WC-a, operite nekad. Bar 1 tjedno”, zaključuje Kovač, a prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari