HGSS OBJAVIO DETALJE

Još jedan podvig HGSS-a! Ozlijedio se planinar, helikopter nije mogao pomoći, sve su odradili ‘ručno’ za 9 sati!

Foto: Facebook/ HGSS Makarska

HGSS-ovci su pohvalili kolege unesrećenog koji su ga dobro zbrinuli i utoplili do njihova dolaska

Pripadnici HGSS-a uspješno su odradili višesatnu akciju spašavanja na Biokovu. U nedjelju u 16:05 sati zaprimili su dojavu o unesrećenom planinaru na predjelu Biokova, između Šćirovca i Sv. Ilije a iznad Topola na 1150 nmv. Izašli su na teren na jedan od najsurovijih i najopasnijih dijelova Biokova, a u pomoć makarskim kolegama su pozvane i HGSS stanica Split te HGSS stanica Dubrovnik.

Sveukupno je u akciji bilo 40 spašavatelja. Prvi tim došao je do unesrećenog u 18:55 sati, no uvjeti su bili nepovoljni za transport helikopterom i stoga je krenuo dug i iscrpljujući transport koji je završio 50 minuta iza ponoći predajom unesrećenog HMS iz Makarske.

”Kvalitetna priprema za odlazak u planinu nije samo oprema koju nosimo već i edukacija koju prolaze planinari u planinarskim školama u kojima između ostalog uče i o prvoj pomoći. Unesrećeni planinar bio je dobro opremljen no zbog teškog terena, nesreća se ipak dogodila. Kolege unesrećenog dobro su ga zbrinule i utoplile do dolaska spašavatelja te ih ovom prilikom želimo pohvaliti”, naglasili su iz HGSS Makarska u objavi na Facebooku, piše RTL.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari