INFLACIJA NE JENJAVA

Još jedan teleoperater najavio poskupljenje usluga od srpnja, evo za koliko!

Ilustracija: Riportal

Nisu jedini koji su se odlučili na ovaj potez. Poskupljena su već najavile druge dvije telekomunikacijske tvrtke, A1 i Hrvatski Telekom, piše Net.hr.

Teleoperater Telemach najavio je podizanje cijena svojih usluga od početka srpnja ove godine.

“Obavještavamo vas da se 1. srpnja 2024. iznosi mjesečnih naknada tarifnih paketa uvećavaju za 7.2 posto. Usklađenje cijena ne omogućuje raskid ugovora bez naknade”, stoji u obavijesti koju su poslali korisnicima. Napominju da se povećanje cijena ne odnosi na stavke računa kao što su potrošnja minuta, poruka ili interneta i na jednokratne naknade ili rate za uređaje, nego samo tarifne pakete, prenosi Index.

Nisu jedini koji su se odlučili na ovaj potez. Već su dvije telekomunikacijske tvrtke, A1 i Hrvatski Telekom, najavili isto.

A1 Hrvatska od 1. lipnja uvećava mjesečne naknade svojim korisnicima za 6,9 posto, dok će Hrvatski Telekom to učiniti na temelju indeksne klauzule od prvog srpnja. Povećat će naknade fiksnih i mobilnih tarifa, usluga i opcija za 6,5 posto.

“Razlog povećanja cijena je usklađivanje s godišnjom prosječnom stopom inflacije za 2023. godinu. Ako imate ugovorene popuste na mjesečne naknade, u tom djelu neće biti promjena već popuste nastavljate koristiti prema inicijalno dogovorenim uvjetima”, stoji u poruci HT-a.

HT je objasnio da će se stopa uvećanja primjenjivati isključivo na iznose mjesečnih naknada tarifa, paketa, usluga i opcija definiranih službenim cjenicima Hrvatskog Telekoma. Ako imate ugovorene popuste na mjesečne naknade u dijelu popusta neće biti promjena, već ih nastavljate koristiti prema inicijalno ugovorenim uvjetima.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari