45 DANA BORBE ZA ŽIVOT

Još jedna trudnica nije preživjela koronu, sahranjena je na Badnjak

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Mlada žena borila se protiv COVID-a za život više od jednog mjeseca nakon carskog reza. Donosimo kroz brojke koliko je koronavirus opasan po trudnice

Portalu Podravski javio se suprug 33-godišnje žene koja je u studenom zbog teškog COVID-a 19 završila u bolnici u Koprivnici u 32. tjednu trudnoće.

Redakciji Podravskog javio se, objasnio je, povodom toga što je portal ranije pisao o dva slučaja teškog COVID-a s područja Križevaca. Naveo je da je njegova supruga završila na respiratoru već u bolnici u Koprivnici:

“Potom je 14. studenog hitno prevezena na ‘Sv. Duh’ gdje je obavljen carski rez. Supruga je 19. studenog prevezena u bolnicu ‘F. Mihaljević’ gdje je bila spojena na ECMO aparat.”

Liječnici joj, međutim, nisu uspjeli spasiti život.

“Beba je kod kuće, sa mnom i s dvogodišnjom sestrom, a supruga je preminula u srijedu, 22. prosinca, te je na Badnjak sahranjena”, prenosi portal riječi oca koji o liječnicima, o medicinskim sestrama i tehničarima, koji su mu unatoč svemu uspjeli spasiti novorođeno dijete, kaže:

“Molim vas da pohvalite i zahvalite svom medicinskom osoblju sve tri bolnice, jer dali su svoj maksimum te bili uvijek suosjećajni, susretljivi i izuzetno ljubazni.”

RTL.hr ranije je često navodio koliko je posebno opasan koronavirus po trudnice.

Kod trudnica koje obole od COVID-a šest puta je češća potreba za intenzivnim liječenjem, 23 puta povećana učestalost neophodnosti slanja na potpomognuto disanje respiratorom, četiri do pet puta je viši rizik tromboze, 80 posto je viši rizik prijevremenog porođaja, dvaput je veća vjerojatnost mrtvorođenja, triput je češća smrtnost trudnica…

Ili, kako je prije još mjesec i pol dotadašnju statistiku teških zdravstvenih problema trudnica s COVID-om kroz brojke opisao pročelnik Zavoda za perinatalnu medicinu Klinike za porodništvo KBC-a Zagreb do tada su u Petrovoj imali 73 covid pozitivne trudnice koje su potom rodile.

Njih sedam imale su vrlo težak COVID, što je oko 10 posto.

“Svaka 10 rodilja iz Petrove je imala teški oblik covid infekcije i nijedna nije bila cijepljena”, rekao je tada dr. Zlopaša, prenose RTL Vijesti.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views