KRIZA ZBOG PANDEMIJE

Još jedna velika aviokompanija više ne leti u Hrvatsku: Nakon 53 godine prekinut promet prema Zagrebu

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon što je tijekom lockdowna prekinula promet na liniji Frankfurt-Zagreb, njemačka aviokompanija Lufthansa sada je obustavila i letove na liniji München-Zagreb

Njemačka aviokompanija Lufthansa od 1. prosinca ukida liniju München – Zagreb čime će privremeno napustiti Zračnu luku Zagreb. Već ranije je, do proljeća 2021. godine, ukinuta i zračna linija Frankfurt – Zagreb, piše portal Croatian Aviation.

Potpuno, ali privremeno povlačenje

Lufthansa je liniju München – Zagreb pokrenula ubrzo nakon lockdowna, te je na njoj u početku prometovala tri puta tjedno postupno povećavajući broj tjednih letova između ova dva grada. Koliko je Lufthansa bitan partner Zračne luke Zagreb potvrđuju brojke: u 2016. godini ova je kompanija imala udio od visokih 18,25 posto prometa putnika, a u 2017. godini čak 17,45 posto.

Croatian Aviation piše kako se očekivalo da će Lufthansa na liniji München – Zagreb, jedinoj aktivnoj liniji prema Hrvatskoj, prometovati cijeli zimski red letenja. Čak je za studeni povećan broj operacija te su dostupni svakodnevni letovi, ali od 1. prosinca kompanija će ipak prekinuti promet na ovoj liniji i u potpunosti se, privremeno, povući iz Zračne luke Zagreb, a time i s hrvatskog tržišta.

Eurowings nastavlja letjeti u Zagreb

Uz činjenicu da će Lufthansa prekinuti promet na trenutačno jedinoj aktivnoj liniji prema Zagrebu, te uz ranije otkazane letove Austrian Airlinesa, Eurowings je jedina kompanija iz Lufthansa grupe koja će ove zime prometovati prema Zračnoj luci Zagreb.

Lufthansa se, 53 godine nakon prvog leta prema Zagrebu, zbog globalne pandemije i slabe potražnje privremeno povlači iz Zračne luke Zagreb. Povlačenjem Lufthanse iz Zagreba gubi se izravna veza s Münchenom koji, kao čvorište, omogućuje nastavak putovanja prema brojnim destinacijama u Europi i svijetu. (danas.hr/net.hr)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari