PROGNOZA VREMENA

Južina još u srijedu, od četvrtka velika promjena vremena – osjetno hladniji zrak i zimske prilike!

Foto. Hrvoje Skočić/Riportal

U srijedu, tijekom jutra i prijepodneva prestanak oborina u unutrašnjosti, a bit će i kraćih sunčanih razdoblja. Na Jadranu promjenjivo, povremeno kiša, uglavnom u Dalmaciji i njenom zaleđu koji izraženi grmljavinski pljusak. Još uvijek i vjetrovito uz umjeren, u gorju i na moru jak jugozapadni vjetar

Vrhunac ovotjednog pogoršanja vremena, što se tiče intenziteta oborine i jačine južine je glavninom iza nas. I dalje smo pod utjecajem prostrane ciklone sa sjevera kontinenta, koja će se sutra premjestiti malo istočnije i tako za sobom povući osjetno hladniji zrak i do naših krajeva.

SRIJEDA

Tijekom jutra i prijepodneva prestanak oborina u unutrašnjosti, a bit će i kraćih sunčanih razdoblja. Na Jadranu promjenjivo, povremeno kiša, uglavnom u Dalmaciji i njenom zaleđu koji izraženi grmljavinski pljusak. Još uvijek i vjetrovito uz umjeren, u gorju i na moru jak jugozapadni vjetar.

Pogledajte video prognozu:

Poslijepodne postupno smirivanje vremena. Na kopnu tek sporadično koja kap kiše, izglednije kasnije navečer na istoku zemlje, a u gorju će tek povremeno biti slabe susnježice i snijega. Sve rjeđa kiša i na Jadranu uz slabljenje vjetra, no pokoji pljusak još uvijek u Dalmaciji. Danju malo toplije nego jučer, uglavnom između 10 i 15 °C, niže samo u gorju.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Drugi dio tjedna u znaku pravih zimskih prilika. Manje oborina nego prijašnjih dana, ali već u četvrtak uz sjeverni vjetar stiže osjetno hladniji zrak, a kiša prelazi u susnježicu i snijeg. Samog snijega bit će u nizinama izgledno posvuda za vikend uz stvaranje tanjeg snježnog pokrivača, a još će se podebljati, čini se, početkom idućeg tjedna. U gorju će se recimo, do tad skupiti lokalno i preko pola metra snijega. Ujutro manji minusi, a danju najviše 3 °C.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu još u četvrtak razmjerno česta kiša, južina samo u Dalmaciji. No, na sjevernom dijelu kreće jaka na udare olujna bura. S njom će osjetno niža biti temperatura, nositi će bura pahulje do Istre pa i dobrog dijela Kvarna, vjerojatno i kvarnerskih otoka. Od petka se bura širi duž cijele obale, bit će tako više sunčanih razdoblja, ali će biti hladnije, posebice na vjetru, prognozira Dorian Ribarić za RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari