U POSJETU SLOVENIJI

Video | Kada će Hrvatska konačno sastaviti Vladu? Milanović: ‘Neću nikoga pogurivati, ali rok je jasan!”

Predsjednik Zoran Milanović danas je u posjeti Sloveniji. Obratio se javnosti i komentirao članstvo u Europskoj Uniji, a potom i ono što većinu građana najviše zanima – Kada će Hrvatska konačno sastaviti Vladu?

Predsjednik Zoran Milanović sudjeluje danas na sastanku šefova država Slovenije, Mađarske, Austrije i Italije u Brdu kod Kranja u Sloveniji kako bi obilježili dvadesetu godišnjicu slovenskog članstva u Europskoj uniji.

“Hrvatski ustav je vrlo jasan. Rok je 20 dana. Neću nikoga poguritvati, kad se približi dvadeset dana onda ću morati sazvati Hrvatski Sabor na prvo zasjedanje bez obzira na to kakva atmosfera bila. Bude li naznaka da je to moguće ranije, bit će ranije. Ustav se ne može izmišljati, ne može ga pisati svatko kako mu odgovara, on je relativno jasan i s time ću zaključiti da ne kontaminiram ovaj prostor”, odgovorio je Milanović kada ga je novinarka upitala čime će se voditi prilikom sazivanja konstituirajuće sjednice, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari