PROGNOZA VREMENA

Video | Kada ćemo opet na Kvarneru uživati u sunčanom danu kakav je bio jučerašnji? Evo prognoze za iduće dane

Danas u grebenu većinom sunčano, jedino će se na istoku osjećati još utjecaj ciklone pa će biti više oblaka, rijetko i slabih oborina

Vjetar slab, u Slavoniji i Baranji i umjeren sjeverozapadni, a uz obalu umjerena, povremeno i jaka bura ili tramontana, prema otvorenom moru i sjeverozapadnjak. U većini zemlje osjetno hladnije prijepodne

Srijeda

Danas u grebenu većinom sunčano, jedino će se na istoku osjećati još utjecaj ciklone pa će biti više oblaka, rijetko i slabih oborina. Vjetar slab, u Slavoniji i Baranji i umjeren sjeverozapadni, a uz obalu umjerena, povremeno i jaka bura ili tramontana, prema otvorenom moru i sjeverozapadnjak. U većini zemlje osjetno hladnije prijepodne.

Malo hladnije i poslijepodne – dnevna temperatura u središnjim i sjeverozapadnim predjelima niža od 9 stupnjeva. Uz to pretežno sunčano, ali predvečer će se skupljati oblaci, a krajem dana će uz granicu sa Slovenijom biti i prvih oborina.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu umjerena naoblaka, bit će sunčanih razdoblja, a rijetko, na krajnjem istoku i slabe kiše. Vjetar slab do umjeren, a temperatura oko 7 stupnjeva.

U Dalmaciji pretežno sunčano, postupno i manje vjetrovito iako će još mjestimice biti jakog sjevernog, prema otvorenom moru i sjeverozapadnog vjetra. Temperatura između 9 i 14 °C.

Na sjevernom Jadranu i u gorju u početku pretežno sunčano, a zatim će rasti naoblaka, ali ostat će uglavnom suho. Uz većinom slab vjetar temperatura u gorju do 7, a na moru oko 12.

Idućih dana na kopnu

Idućih dana promjenjivo ili pretežno oblačno, u četvrtak povremene oborine, u višim predjelima i snijeg. Već poslijepodne mirnije, u petak sunčana razdoblja, ali i česta, mjestimice i dugotrajna magla. U subotu tek ponegdje malo kiše, češće u nedjelju i ponedjeljak, kada opet može biti i snijega. Temperatura će za vikend uz južinu rasti, ali već početkom novog tjedna hladnije.

Na moru

Na Jadranu promjenjivo, kiše će u četvrtak biti uglavnom na sjevernom dijelu, a u Dalmaciji uglavnom suho i sunčanije. U petak barem djelomice sunčano, a zatim u nedjelju izražena južina te češća, u ponedjeljak i obilna kiša ili pljuskovi, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari