GRADNJA NA HRVATSKI NAČIN

Video | Kakav apsurd u trajektnoj luci kod Senja: Rampu za osobe s invaliditetom postavili nasred kolnika!

U lučkoj upravi kažu da je ovo privremeno i jedino moguće rješenje

Gradnja na hrvatski način. Tako se ukratko može opisati situacija u trajektnoj luci Stinica za otok Rab gdje je sanitarni čvor, odnosno rampa za osobe s invaliditetom dijelom izgrađena na jednoj prometnoj traci. Apsurdno rješenje stvorit će dodatne probleme u jeku turističke sezone.

Prolaz nije moguć, da bi ste zaobišli zapreku na kolniku i sada privremeno postavljene stupiće, potrebna je jedna salom vožnja!, izvještava Kristina Čirjak za RTL.hr.

„A vidite i sami da baš i nije okej, ljudi kad izlaze iz trajekta uski je prostor, moraju auti imati prostor“, kazao je Damir Kaštelan.

„Nisam to nigdje vidio, ali malo loše izgleda, nezgodno? Da, to treba popraviti jer to tako ne ide“, tvrdi Ivan Balog iz Čakovca.

Nelogično svima – domaćim i stranim turistima.

„Ludo da, ovo nije normalno, jer ako netko ide s kolicima gore postoji opasnost da ga auto zgazi“, rekao je Tomaž Lah iz Slovenije.

Jer rampa za osobe s invaliditetom nalazi se na križanju dolaze i odlazne traka za automobile što bi u špici sezone vozačima moglo stvoriti probleme.

„To ćemo sada vidjeti kada budu velike gužve, vjerojatno će biti nekih poteškoća jer će morati manevrirati, i tako. Ali valjda će sve to proći u redu i da neće biti ekscesa i takvih stvari“, kaže Drago Mjajić iz Rijeke.

Gradnja sanitarnog čvora dio je projekta rekonstrukcije luke.

Do ove godine u luci je bilo samo nekoliko kemijskih wc-a, a ovo je trebalo biti dobro rješenje za sve putnike koje u praksi i nije baš ispalo tako dobro.

Još nije u uporabi jer u tijeku izrada prometnog rješenja.U lučkoj upravi kažu da je ovo privremeno i jedino moguće rješenje.

„Prvenstveno je bilo predviđeno da imamo rampu za invalide i sanitarni čvor, međutim zbog tehničkih razloga i nivelacije terena s nadzornim inženjerom smo odlučili da je jedino moguće da zadovoljimo minimalne tehničke uvjete, a to je onaj postotak uspona manji od pet posto da je jedino moguće rješenje da napravimo tu bočnu rampu“, izjavio je Predrag Dešić, ravnatelj Lučke uprave Stinica.

Tvrde da objekt nije mogao biti na nekom drugom mjestu, jer će se na obližnjoj lokaciji graditi pravi sanitarni čvor sufinanciran iz EU fondova. Ravnatelj lučke uprave je uvjeren da velikih zastoja neće biti.

„Napominjem, da se sanitarni čvor nalazi unutar lučkog prostora i da je desni dio koje je sužen izlazna traka s trajektnog pristaništa, a lijeva je namijenjena lokalnom stanovništvu, a taj promet je slab i neće utjecati na brzinu iskrcaja vozila iz trajekta“, kazao je Dešić.

Kojih na ovoj liniji za i s Raba na godinu bude 350 tisuća.

„Nije zgodno nikako“, poručuje Damir.

Zgodno ili nezgodno 800 tisuća putnika izbora nema pa će zasad biti ovako – nasred prometne trake!, izvještava Kristina Čirjak za RTL.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari