I TO JE HRVATSKA

Kakav tajming: Kći šefice Povjerenstva za sukob interesa zaposlena u MUP-u baš kad se odlučivalo o spornom zapošljavanju u policiji

Nekoliko mjeseci kasnije, u ožujku 2022. Uprava za ljudske potencijale MUP-a, predvođena Antom Delipetrom, pripremila je novi natječaj koji je i objavljen 30. ožujka

Kći Aleksandre Jozić-Ileković, nove predsjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Dora, honorano je radila za MUP u vrijeme kada je Povjerenstvo, u kojem je bila i Jozić-Ileković, odlučilo da nema osnove za pokretanje postupka protiv glavnog kadrovika MUP-a, a nekoliko mjeseci kasnije je i zaposlena u MUP-u, doznaje N1.

Dugogodišnji kadrovik MUP-a, Ante Delipetar, na sjednici Vlade RH održanoj 6. svibnja 2022. godine razriješen je dužnosti na vlastiti zahtjev, a na tom poslu naslijedio ga je Željko Prša. Međutim, Delipetar nije napustio MUP – nastavio je posao kao savjetnik ministra, a na toj je laskavoj poziciji i dan danas.

Zaposleno pet osoba iz obiteljskog kruga Delipetra

Iako je zaposlen u MUP-u na vrlo visokim pozicijama nekoliko desetljeća, bio je prilično nevidljiv sve do trenutka dok se njegovim modelom zapošljavanja nije pozabavilo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa nakon što je novinarka Đurđica Klancir na našem portalu u lipnju 2020. godine objavila priču o tome kako je u kratkom roku u MUP-u zaposleno čak pet osoba iz obiteljskog kruga Ante Delipetra: zaposlio je snahu, suprugu svog sina, u agenciji AKD koja je podređena MUP-u, zatim njezinu sestru u MUP-u, te mladiće svojih kćeri – prije nego što su se vjenčali i formalno postali zetovi. A onda je u MUP-u zaposlen i brat jednog od zetova.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa proučavalo je slučaj, a onda je 2. rujna 2021. godine donijelo Odluku o nepokretanju postupka protiv pomoćnika ministra unutarnjih poslova Ante Delipetra.

Dora uspješno prošla sva pismena i usmena testiranja

Odluku Povjerenstva iz rujna 2021. potpisala je tadašnja predsjednica Povjerenstva, Nataša Novaković, a o slučaju Delipetar je, osim predsjednice Novaković, odlučivalo Povjerenstvo u sastavu: Davorin Ivanjek, Aleksandra Jozić-Ileković i Tatijana Vučetić.

Nekoliko mjeseci kasnije, u ožujku 2022. Uprava za ljudske potencijale MUP-a, predvođena Antom Delipetrom, pripremila je novi natječaj koji je i objavljen 30. ožujka. Na taj natječaj, između ostalih, javila se i Dora Ileković, kći jedne od članica Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa, Aleksandre Jozić-Ileković, prošla je vrlo uspješno sva pismena i usmena testiranja, a potom je i službeno zaposlena u MUP-u, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari