PONOVNO NA KAVICU!

Video |Kako će od ponedjeljka raditi kafići i restorani: ‘Nismo dobili nikakvu pravu uputu…’

Idi na originalni članak
Foto: Mateo Levak/Riportal.hr

Predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak kazao je u RTL-u Danas da očekuju da će u ponedjeljak biti otvaranje restorana i unutra

Oglas

Preporuke za otvaranje od epidemiologa još očekuju i ugostitelji. Zasad se jedino sa sigurnošću zna da će se kava u kafićima piti od ponedjeljka.

Pogledajte više u Videoprilogu:

U RTL-u Danas gostovao je voditelj lokala Tomo Ricov koji je kazao da još ne znaju ništa.

“Nismo dobili nikakvu pravu uputu. Smatram da smo ranije trebali sve znati jer pripreme traju dosta dugo, a ovo je sve u zadnju sekundu. Mi pretpostavljamo da će razmak između stolova biti oko 2 metra, vjerujem da će naši konobari morati nositi rukavice i zaštitne maske i da će se stolovi dezinficirati, što smo radili i pred kraj našeg rada”, kazao je Ricov.

“Austrija ima dobar sistem”

“Austrija ima dobar sistem. Četvero ljudi smije sjediti za stolom i dijete, a može se raditi i unutra, ako ima dovoljni razmak od dva metra. Radno vrijeme im je kao što im je bilo i dosad. Mislimo da se na taj način može raditi i da bi tada imalo smisla da ljudi uopće otvore svoje kafiće”, kazao je Ricov te dodao i da očekuju da im se i dozvoli proširenje terasa.

Restorani očekuju da će smjeti raditi i unutra

Predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak kazao je u RTL-u Danas da očekuju da će u ponedjeljak biti otvaranje restorana i unutra i da će Stožer donijeti takvu odluku.

“Zato što je prošle godine bilo 25 kišnih dana u svibnju, a smatramo da će se i ove godine ponoviti slično vrijeme”, rekao je Medak te dodao kako misli da će Stožer dozvoliti restoranima i rad unutra.

“Mislim da ćemo raditi i na način kako smo već radili, s razmacima od nekih metar i da sigurno neće biti dva metra jer je to praktički neizvedivo. Smatram da će Stožer donijeti slične mjere koje je donijela i Austrija gdje je razmak metar unutra i mislim da ćemo raditi na taj način”, rekao je Medak.

O mjerama ovisi tko će otvoriti

Medak kaže da o mjerama ovisi hoće li se u ponedjeljak otvoriti svi restorani.

“Mi kažemo da je 90 posto posla priprema. Ako ne budu te pripreme adekvatno donesene, neće se stići ni odraditi i samim time izbijamo potencijalno novac i način da se ljudi bore da prežive i uspiju sačuvati radna mjesta. Mislimo da će se mjere brzo donijeti”, kazao je i dodao da se nadaju da će Stožer prihvatiti prijedloge koje su im udruge poslale.

“Stožer je odradio odličan posao, mi smo praktički postali korona free zemlja i zbog toga očekujemo da se sve vrati i da radimo na najnormalniji način”, kazao je i dodao da će ljudima vjerojatno trebati neko vrijeme da se vrate na staro.

“Vjerujem da će ovo biti uspješno ljeto s domaćim turistima, ne stranima. A ako se otvore granice, možda dođu i strani”, zaključio je Medak.

Vijesti.hr

Exit mobile version