TRAGEDIJA U KOSTANJEVCU

Kako je moguće da je zdrav mladić preminuo od udarca u prsa? Psihologinja komentira velik problem današnjih mladih

Photo: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Pred obiteljskom kućom preminulog mladića mještani dolaze izraziti sućut. Skromni i ljubazni čak i u najtežem trenutku primili su i novinare ‘ Što da vam kažem, takvoga dečka ne možete nigdje naći’, rekao je otac kroz suze.

Jedan udarac u prsa bio je dovoljan da zavije Kostanjevec Riječki u crno. Uoči proslave rođendana prijateljice, dvojica nerazdvojnih prijatelja našli su se na kavi u kafiću u koji uvijek zalaze, porječkali su se na igralištu pored. Svjedoci govore kako nije bilo povišenih tonova, deranja niti veće svađe. U jednom trenutku 17-godišnjak je u prsa udario 16-godišnjaka. Mladić ispočetka nije reagirao, činio se dobro da bi se nakon 20-ak sekundi srušio na tlo. Hitna je brzo došla, pokušali su ga oživjeti, no neuspješno.

‘Mladi danas nisu svjesni svoje snage’

Kako Jutarnji doznaje od mještana, preminuli mladić živio je sportski često boravio u teretani i bio zdrav. No ipak je preminuo od posljedica jednog udarca u prsa. Koji je uzrok smrti pokazat će medicinsko vještačenje, no međimurska psihologinja Andreja Bogdan još je ranije, neslužbeno za Jutarnji, komentirala veliki problem mladih. Kaže kako mnogi mladi danas odlaze u teretanu, nabildaju se i nisu uopće svjesni svoje fizičke snage i posljedica koje tom snagom mogu izazvati udare li nekoga.

“Mi smo kao mladi kopali, sudjelovali u fizičkim poslovima, pa se kao klinci u međusobnim obračunima daleko od očiju roditelja i učitelja potukli i jedan drugom raskrvarili nos… Teretane su danas pune djece koja nisu educirana ni upozorena da zahvaljujući snazi koju razviju, udarcem ruke mogu nekog teško povrijediti”, ispričala je ranije u privatnom razgovoru psihologinja.

A pred obiteljskom kućom preminulog mladića mještani dolaze izraziti sućut. Skromni i ljubazni i u najtežem trenutku primili su i novinare, ali majka za razgovor nije imala snage. Tek je otac uspio reći: ” Što da vam kažem, takvoga dečka ne možete nigdje naći”, rekao je kroz suze, piše Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari